Philips

Persinformatie

13 januari 2009

TAWAM HOSPITAL NEEMT PHILIPS ISITE PACS-SYSTEEM IN GEBRUIK

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten - Het Tawam Hospital, de in het Midden-Oosten toonaangevende medische instelling die is gelieerd aan Johns Hopkins Medicine International, en Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) hebben vandaag de ingebruikname door het ziekenhuis gevierd van het nieuwe iSite Picture Archiving and Communication System (PACS). Het Tawam Hospital is het eerste openbare ziekenhuis in het Midden-Oosten dat iSite's innovatieve 'fee per study' model invoert. In het kader van de overeenkomst betaalt het ziekenhuis in plaats van een groot bedrag ineens voor apparatuur een maandelijks bedrag voor het bekijken, verspreiden en opslaan van radiologische beelden.

"Ons ziekenhuis behandelt patiënten met een breed scala van complexe medische aandoeningen. Ten behoeve van diagnose maken we een groot aantal verschillende radiologische beelden en creëren zo een grote hoeveelheid informatie die veilig moet worden opgeslagen en gemakkelijk toegankelijk moet zijn voor onze artsen," aldus Michael E. Heindel, chief executive officer van het Tawam Hospital. "Het Philips iSite-systeem maakt het ons gemakkelijker onze beeldgegevens te beheren en de beelden tevens toegankelijk te maken op elke gewenste tijd en plaats."

"Dankzij de ingebruikname van een op iSite gebaseerd PACS-systeem krijgt het Tawam Hospital de beschikking over een zorgeloos beeldbeheersysteem dat kan worden uitgebreid om te voorzien in de toekomstige behoefte," aldus Diederik Zeven, General Manager Middle East voor Philips Healthcare. "Door de verantwoordelijkheid te dragen voor de levering van de dienst stelt Philips het ziekenhuis in staat zich volledig te richten op wat bij elke zorginstelling het belangrijkste onderdeel uitmaakt: de patiënt."

Het Tawam Hospital is gelieerd aan Johns Hopkins Medicine International en biedt gespecialiseerde medische diensten zoals radiotherapie, cardiologische zorg, borstkankeronderzoek en diabetesbehandeling. Het ziekenhuis, dat het grootste is in Al Ain, heeft eerder dit jaar met Philips tevens een 'reference site agreement' afgesloten.

Onder het contract zal Philips een voor 99,99 procent van de tijd actieve PACS-dienst, Computed Radiography (CR)-systemen en cliëntwerkstations leveren. Het systeem vormt één geheel met de Cerner HIS/RIS van het ziekenhuis, en creëert zo een papierloze, filmloze werkstroom voor patiënten en zorgverleners. Behalve dat het is geïnstalleerd in de hoofdvestiging van het ziekenhuis, verbindt het iSite-systeem tevens twee externe locaties via een Wide Area Network.

De nieuwste versie van iSite biedt geavanceerde visualisatiemogelijkheden die volledig in de PACS-werkstroom zijn geïntegreerd en aanvullende diagnostische informatie geven via klinisch relevante visualisatie waar ook in het ziekenhuis. Het PACS-werkstation heeft de beschikking over volledig interactieve 'real-time' volumetrische afleeshulpmiddelen (MIP, MPR, 3D) via Philips iSyntax-technologie, die geavanceerde weergavekwaliteit en schaalbaarheid biedt zonder extra kosten en complexiteit.

Philips' servicemodel omvat onbeperkte gebruikerslicenties, alle onderhoudskosten, bescherming tegen veroudering van de apparatuur, een noodherstelsysteem, monitoring op afstand, flexibiliteit op het gebied van werkstationcomponenten, en alle software-upgrades voor de totale duur van de overeenkomst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Nederland Communicatie
Tel: +31 40 2780125
Mobiel: +31 6 10558116
Email: joost.maltha@philips.com

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 128.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 27 miljard in 2007 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.