Ingezonden persbericht


Raritan verbetert bladeserverbeheer met nieuwe software voor Dominion KX II KVM-over-IP-switch

-- Dominion KX II vereenvoudigt het beheer van datacenters door ondersteuning van toegang op afstand en aan het rack voor de belangrijkste bladeservers van IBM, HP en Dell --

Capelle aan den IJssel (13 januari 2009) ­ Raritan heeft vandaag haar mogelijkheden voor het beheren van bladeservers, met inbegrip van de belangrijkste bladeservers van IBM, HP en Dell, uitgebreid zodat de bladeservers en de in een rack gemonteerde servers van een datacenter efficiënt kunnen worden beheerd via een enkele gebruiksvriendelijke interface.

De nieuwe softwareversie voor de Dominion(TM) KX II -- de bekroonde KVM-over-IP-switch van Raritan -- biedt een vollediger overzicht van het datacenter door alle servertypen in een hiërarchische weergave in beeld te brengen, en biedt daarnaast uitgebreide opties voor servertoegang en een breed scala aan beheerfuncties.

In tegenstelling tot concurrerende producten biedt de Dominion KX II functies voor toegang tot en beheer van bladeservers zonder dat daarvoor een afzonderlijk beheersysteem hoeft te worden gebruikt of aangeschaft. De KX II herkent bladeservers automatisch en biedt servertoegang aan het rack of op afstand, vanuit het kantoor, van thuis, of onderweg. Hierbij wordt gebruikgemaakt van veilige in-band en out-of-band toegangsmethoden. De gebruiksvriendelijke browserinterface van de KX II biedt de gebruiker een consistente werkomgeving voor serverbeheer op afstand en aan het rack.

Door bladeservers aan te duiden met een naam en/of sleufnummer biedt de KX II de gebruiker toegang door middel van één muisklik. Hierdoor wordt het gebruik van complexe en soms niet voor de hand liggende sneltoetscombinaties die door andere fabrikanten van bladeservers worden gehanteerd vermeden. De Universal Virtual Media-functie van de KX II biedt mogelijkheden voor het installeren van software, bestandsoverdracht, gegevensback-up en diagnostiek op afstand. Bij gebruik in combinatie met de producten voor energiebeheer van Raritan kan de Dominion KX II tevens het stroomgebruik van de server beïnvloeden.

'De hoge mate van marktaanvaarding van de Dominion KX geeft aan dat de markt de unieke en krachtige mogelijkheden voor serverbeheer en het vermogen een datacenter in ontwikkeling te ondersteunen herkent,' aldus Peter Suriani, directeur van productmanagement bij Raritan. 'Het systeem biedt een antwoord op alle nieuwe uitdagingen die zijn verbonden aan datacenterbeheer als gevolg van het werken in gevirtualiseerde, volledig geautomatiseerde omgevingen met hogere densiteit. Daarnaast ondersteunt het systeem de trend naar groenere automatisering. De Dominion KX II helpt ICT-teams meer te beheren ­ meer servers, meer locaties, meer technologieeplatforms, meer applicaties ­ met minder middelen.'

De Dominion KX overwint de complexiteit van het beheren van architecturen met meerdere bladeservers door gebruik te maken van de inherente kracht en mogelijkheden van de bladeserver. Beveiligingsvoorzieningen van Raritan ­ zoals 128-bits Advanced Encryption Standard (AES)) van toetsenbord-, video- en muisgegevens, een sterke paswoordondersteuning, en ingebouwde verificatiemogelijkheden ­ worden behouden, terwijl gebruik wordt gemaakt vaan diverse specifieke beveiligingsvoorzieningen van serverblades, waaronder instelbare toegangsrechten, die gedetailleerd beheer van gebruikerstoegang mogelijk maken, en het blokkeren van sneltoetsen om toegang door onbevoegden te voorkomen.

De Dominion KX II maakt gebruik van de bestaande geavanceerde beheermogelijkheden van de server door de beheermodule van de bladeserver te raadplegen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om automatische herkenning van bladeservers, dynamische bepaling van de status van bladeservers en beveiligde blade-switching.

Dominion KX II en CommandCenter Secure Gateway for Enterprises

De CommandCenter(TM) Secure Gateway (CC-SG) is een beheersysteem dat de mogelijkheden van de Dominion KX II uitbreidt ten behoeve van zakelijke klanten. Op de CC-SG worden meerdere Dominion KX II switches en de aangesloten servers gezamenlijk beheerd om gecombineerde herkenning, toegang en besturing, energiebeheer en controle van alle elementen in een IT-infrastructuur -- met inbegrip van virtuele servers, fysieke servers (blade- en rackservers), netwerkapparatuur en voedingsapparaten ­ mogelijk te maken. Toegang tot de CC-SG verlooptt via aanmelding bij één IP-adres, waardoor het tijdrovende meerdere malen aanmelden en de noodzaak meerdere interfaces te openen om een bepaalde server of groep servers te bereiken wordt geëlimineerd.

De CC-SG kent meerdere weergaven om de bladeservers in beeld te brengen, waaronder een apparaatweergave waarin de bladeservers per chassis worden weergegeven. Krachtige instelbare weergaven stellen de klant in staat bladeservers op diverse manieren te laten weergeven en te organiseren, bijvoorbeeld per site, rack, applicatie of organisatie.

Door gebruik te maken van de krachtige functies van de CC-SG voor in-band toegang tot afzonderlijke bladeservers en de ingebouwde KVM-toegangsfuncties (via iLo, DRAC of RSA) kan de klant het toegangstype kiezen dat in de gegeven omstandigheden het meest nuttig is.

De CC-SG is met name een uiterst handig hulpmiddel voor het beheren van dynamische gevirtualiseerde omgevingen. De CC-SG volgt het gegevensverkeer tussen virtuele en fysieke machines nauwlettend om een nauwkeurig, real-time beeld van de IT-infrastructuur te kunnen bieden. Verkrijgbaarheid en prijzen van Dominion KX II

Dominion KX II 2.1 is verkrijgbaar via de distributiekanalen van Raritan, waaronder Artelcom, Channel Concepts, ICTroom, TCW en ANS België. Adviesverkoopprijzen voor de Dominion KX II beginnen bij ¤ 2,156.00..

De Dominion KX II is de winnaar van de '2008 InfoWorld Technology of the Year Award' en alles wat nodig is: alle belangrijke functies, waaronder verificatie en webtoegang, zijn in het apparaat ingebouwd. Dankzij de functies van de KX II voor toegang op BIOS-niveau zijn de servers zelfs toegankelijk op het moment dat het besturingssysteem van de server niet werkt of de netwerkkaart een storing vertoont. De Dominion KX II kan eenvoudig worden geïntegreerd met AAA-servers van andere leveranciers, en met SNMP en Syslog event management-systemen. Zie Raritan.nl/Dominion-KX2 voor meer informatie over de Dominion-serie.

Over Raritan (Raritan.nl)
Raritan biedt beveiligde producten voor het beheren van de ICT-infrastructuur waarmee de efficiëntie en productiviteit van het datacenter kan worden verhoogd door middel van geïntegreerde in-band en out-of-band functionaliteit voor energiebeheer, servertoegang en controle. De energiebeheersoftware, intelligente PDU, omgevingssensors, KVM, seriële console en producten voor gecentraliseerd beheer van Raritan worden gebruikt op meer dan 50.000 locaties wereldwijd. De OEM-divisie van Raritan levert geïntegreerde hardware en firmware voor server- en clientbeheer, met inbegrip van intelligent energiebeheer, KVM over IP, IPMI en andere op standaards gebaseerde beheertoepassingen. Raritan heeft haar hoofdvestiging in Somerset, New Jersey, en beschikt over kantoren in 76 landen verspreid over de hele wereld. Voor meer informatie kunt u terecht op Raritan.nl.

Alle merken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Contactpersoon voor de media:
Edwin de Boer, Director of Marketing ­ Europee & Africa Email: marketing.europe@raritan.com