Persbericht

Paralax levert software voor personeelsplanning Toezicht Dordrecht

Maarssen, 13 januari 2009 - Toezicht Dordrecht gaat gebruik maken van Rostar CAS van Paralax voor zijn personeelsplanning. De ongeveer 100 medewerkers van Toezicht worden met de planningsoftware ingeroosterd. Toezicht in Dordrecht heeft als kerntaak toezicht en handhaving in de openbare ruimte en parkeerbeheer voor de gelijknamige gemeente.

De medewerkers van Toezicht zijn een belangrijke schakel in de keten van publieke veiligheid. Zij zijn de ogen en oren van de politie, van diverse gemeentelijke diensten, woningcorporaties en andere maatschappelijke instellingen. Bij het maken van een personeelsplanning moet Toezicht Dordrecht niet alleen rekening houden met onregelmatige werktijden, beschikbaarheid en voorkeuren, maar ook met de verschillende kwalificaties van medewerkers. Daarnaast bestond de wens bij Toezicht voor een planningpakket dat rekening houdt met de richtlijnen van de cao en de arbeidstijdenwet. De oplossing daarvoor werd gevonden in Rostar CAS van Paralax.

Wim Slootweg, manager Toezicht: "Het maken van een effectieve planning is voor ons essentieel. We moeten daarbij rekening houden met wettelijke bepalingen en cao-afspraken, maar willen er ook de voorkeuren van medewerkers bij kunnen betrekken. Met Rostar CAS kunnen we een effectieve planning maken, die ons niet alleen kosten bespaart, maar ook bijdraagt aan een hogere tevredenheid bij onze medewerkers. Rostar CAS maakt het ons ook mogelijk om transparant te zijn naar onze opdrachtgevers: het is eenvoudig om met het pakket een overzicht te maken van de gevraagde ureninzet en de realisatie per activiteit".

Rob Buikema, directeur van Paralax: "We zijn blij dat we Toezicht Dordrecht hebben kunnen helpen met zijn planningsvraagstuk. Een organisatie met deze maatschappelijke relevantie moet kunnen vertrouwen op een gedegen personeelsplanning."