Persbericht

HP Mini PC voor professionals die altijd op pad zijn

AMSTELVEEN, 13 januari 2009 - HP kondigt vandaag een Mini PC aaan die ontworpen is voor mobiele professionals die behoefte hebben aan een volwaardige computer in een kleine, draagbare behuizing.

De HP Mini 2140 heeft een slanke, lichtgewicht behuizing die helemaal van aluminium is gemaakt. Met een gewicht van 1,29 kg (1), is de volledig functionele en sterke Mini 2140 uitermate geschikt als tweede PC voor onderweg.

De HP Mini 2140 heeft een groot 10,1 inch krasbestendig HP Illumilite LED beeldscherm dat beschikbaar is in standaard en hoge(2) resolutie, een gebruiksvriendelijk toetsenbord (grootte 92 % van een normaal toetsenbord) en een scala aan hard drive opties.

'HP blijft het portfolio van Mini producten aanpassen om er zeker van te zijn dat we onze klanten producten aanbieden die overeen komen met hun wensen op het gebied van prestaties en design,' aldus Els Ossewaarde, Country Category en Marketing Manager Personal Systems Group HP Nederland. 'De stevige lichtgewicht HP Mini 2140 is voorzien van de nieuwste technologieën en zorgt ervoor dat professionals die altijd op pad zijn altijd verbinding met Internet kunnen maken.'

De HP Mini 2140 is voorzien van een Intel(TM) Atom processor waardoor de unit zelf koeler blijft, minder energie verbruikt en een langere batterijlevensduur heeft. De Mini PC bevat een verzameling van draadloze technologieën zoals geïntegreerd Wi-Fi gecertificeerd WLAN(2) en optionele Bluetooth(TM) 2.0. Dit zorgt ervoor dat op allerlei manieren toegang tot Internet verkregen kan worden, voor e-mail, IM, chat en bloggen. Een geïntegreerde VGA webcam maakt het opslaan van beelden, web-conferencing of instant messaging met video(3) mogelijk, waarbij geen additionele hardware nodig is.

De HP Mini 2140 is ook een handig attribuut in het klaslokaal. De draadloze(4), multimedia en beveiligingsmogelijkheden geven studenten de gelegenheid overal te leren, zolang er maar Wi-Fi toegang is - vanuit het klaslokaal,, de bibliotheek of thuis.

Om aan de behoeften van zowel de mobiele professional als studenten te voldoen, heeft de HP Mini 2140 het HP Total Test Proces ondergaan. Dit houdt meer dan 95.000 uur intensief testen in waardoor gegarandeerd kan worden dat het ontwerp, de gebruikte materialen en componenten aan de hoogste standaarden voldoen. De aluminium behuizing zorgt ervoor dat de HP Mini 2140 tegen dagelijks gebruik opgewassen is.

Het product combineert een aantal innovatieve nieuwigheden, die productiviteit stimuleren en de algehele mobiele ervaring verbeteren:


* Een groot 10,1-inch diagonaal LED beeldscherm met 16:9 aspect ratio beschikbaar in standaard (1.024 x 576) of hoge resolutie (1.366 x 768).


* Gebruiksvriendelijk (QWERTY) toetsenbord met een grootte van 92 procent van een normaal toetsenbord en touchpad.


* HP DuraKeys, met een heldere laklaag over het toetsenbord die de geprinte letters en karakters beschermt. HP DuraKeys zijn 50 keer beter beschermd tegen zichtbare schade en slijtage dan 'onbehandelde' toetsenborden.


* HP 3D DriveGuard, met een drie-assige digitale accelerometer chip die een signaal uitstuurt dat ervoor zorgt dat de vaste schijf wordt afgesloten in geval van een plotselinge beweging of schok.


* HP Panel Protection System met een krasvaste acryl LCD deksel en magnesium scharnieren die zorgen voor de benodigde stevigheid bij veelvuldig en intensief gebruik.


* De mogelijkheid om video te bekijken, stilstaand beeld te bewaren, te vergaderen via Internet of video berichten te sturen zonder de noodzaak om extra hardware aan te schaffen of mee te nemen4).


* Twee batterij oplossingen - een drriecel batterij voor de configuraties die het minst wegen of een zescel lithium-ion batterij voor langere batterijlevensduur. (5)

De nieuwe Mini komt met nieuwe accessoires op de markt: een HP USB Docking Station, HP Mobile Audio Speakers op USB stroom en een HP USB optische drive die CD en DVD's kan lezen en kopiëren en HP LightScribe biedt, om content direct op schijven te kunnen branden. Een voor de HP Mini ontworpen, functionele lichtgewicht tas of een neopreen hoes levert onderweg extra bescherming. Meer informatie over HP Mini 2140 product specificaties, beeldmateriaal en andere HP mobility oplossingen is beschikbaar in de online persmap: http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press_kits/2009/ces/index.html

en via www.hp.com/personal.

Prijs en beschikbaarheid
De prijs van de HP Mini 2140 start bij ¤ 390,- ex BTW(6) en het product is naar verwachting vanaf medio februari beschikbaar in Nederland. Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.