Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 13 januari 2009

Resultaat 25e vuurwerk- en kerstbomenactie:
4.400 kilo vuurwerkafval en 6.520 ingezamelde kerstbomen

De jaarlijkse vuurwerk- en kerstbomenactie is afgerond. Tijdens het afsluitende evenement, afgelopen zaterdag 10 januari, werden de resultaten van de actie bekendgemaakt: de opbrengst bedraagt 6.520 kerstbomen en ruim 4.400 kilo vuurwerkafval. Daarmee is ruim vier keer zo veel vuurwerk opgehaald als vorig jaar. Het aantal ingezamelde kerstbomen halveerde ten opzichte van vorig jaar.

Onder het motto 'Maak van vuurwerk geen afknapper' voerden de gemeente, politie, Eemfors, ISS en Rova dit jaar voor de 25e keer campagne om samen met kinderen uit Amersfoort de stad na de jaarwisseling weer schoon en veilig te krijgen.

Feestelijke verloting
Ouders en kinderen kwamen op zaterdagochtend 10 januari naar de feestelijke afsluiting van de actie in het Guido de Brès College. Kindercabaretier Pieter Tiddens zorgde op dit evenement voor een spetterend optreden. Presentator Harro van Lien praatte het programma aan elkaar. Samen met wethouder Hans van Daalen (Stedelijk Beheer, Zorg en Volksgezondheid) verrichte hij de aan de actie verbonden verloting.

Een groepje jongens haalde de meeste kerstbomen op. Zij zamelden samen maar liefst 270 kerstbomen in. Voor deze prestatie ontvingen ze elk een bioscoopbon.

Prijzen
Onder de aanwezigen werden acht aanwezigheidsprijzen verloot. Daarnaast vond de trekking van talloze andere prijzen plaats. Het overzicht van de winnende lotnummers is te vinden op www.amersfoort.nl/stadsonderhoud

De prijzen kunnen op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur worden afgehaald bij de balie van het Meldpunt Woonomgeving aan de Hellestraat 24.

Noot voor de redactie,