Ingezonden persbericht


13 januari 2009

UITKOMST DEBAT SPOEDWET WEGVERBREDING VALT GOED BIJ BEDRIJFSLEVEN

TLN, EVO en KNV zijn tevreden over de brede steun die de Tweede Kamer gisteren heeft uitgesproken over de spoedwet wegverbreding. Door het aannemen van het wetsvoorstel wordt de versnelde aanleg van 30 wegprojecten mogelijk. Volgens de organisaties is dit cruciaal om zowel Nederland zelf als het achterland bereikbaar te houden. Nu is het zaak dat ook de Eerste Kamer zo snel mogelijk de wet behandelt

De transport- en verladersorganisaties steunen daarnaast het plan van minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat om het voorstel van het CDA te onderzoeken. De fractie wil dat de spoedwet tevens wordt toegepast op het onderliggend wegennet, zodat in de toekomst ook provinciale wegen sneller aangelegd kunnen worden. De bereikbaarheidsproblemen beperken zich immers niet tot de snelwegen. Het georganiseerde bedrijfsleven wijst erop dat een procedurele versnelling echter niet voldoende zal zijn. Om de regionale bereikbaarheid te garanderen en te verbeteren, moeten er ook extra financiële middelen worden vrijgemaakt.

Vanmiddag zal worden gestemd over de spoedwet. Minister Eurlings wil nog in deze kabinetsperiode de schop in de grond voor alle 30 projecten. De spoedwet komt voort uit de bevindingen van de commissie-Elverding. Die concludeerde dat veel infrastructurele plannen vertraging oplopen door de ingewikkelde procedures en moeizame samenwerking tussen de verschillende bestuurslagen. De commissie bracht haar rapport in maart naar buiten.


---

Bel voor meer informatie naar:
TLN: Robert Portier, 06-51806340
EVO: Samantha Tjin-Asjoe, 079-3467373 of 06-24219257 KNV: Floris Liebrand, 06-43430307
De persberichten van TLN staan op www.tln.nl,. TLN is de ondernemersorganisatie voor het goederenvervoer over de weg en de logistieke dienstverlening.

Alle persberichten van EVO vindt u terug op de website van EVO, onder actueel - persberichten. EVO is de toonaangevende belangenbehartiger van 30.000 verladers, ontvangers en eigen vervoerders in handel, bouw, industrie, agrarische sector en zakelijke dienstverlening. Gericht op continuïteit en rendementsverbetering door het bevorderen van bereikbaarheid, doelmatig beheer van goederenstromen en bedrijfsverkeer van personen.

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is de werkgeversvereniging voor het beroepsgoederenvervoer en beroepspersonenvervoer: openbaar vervoer, taxi- en touringcarvervoer.