Port of Rotterdam

Commodity park Rotterdam in trek

13-01-2009

Henry Bath B.V. heeft recent 40.000 m2 bedrijfsruimte gehuurd op het Commodity Park Rotterdam. Hiermee zijn de eerste twee fases van het project, ontwikkeld door ProDelta, volledig verhuurd. De derde en laatste fase, 30.000 m2, is medio maart gereed.

Henry Bath is wereldwijd actief in de opslag en verscheping van metalen en "soft commodities" zoals cacao en koffie. Ook de derde fase is geschikt voor de opslag van deze goederen, metalen (non-ferro) en plastics. Door de mondiale vraaguitval in (non-ferro) metalen, ziet ProDelta de vraag naar specifieke opslagruimte voor dit marktsegment verder toenemen.

Locatie
Commodity Park Rotterdam ligt op de Maasvlakte tussen de A15 en het Hartelkanaal. De ontsluiting van de locatie, het Krabbeterrein, limiteert echter het aantal (vracht)autobewegingen. De plek is daardoor vooral geschikt voor goederen met een lage omloopsnelheid, zoals termijngoederen. Voor de aan- en afvoer over water kan de Steinweg-terminal gebruikt worden die op een steenworp afstand verrijst. Het Commodity Park is zo gelegen, ontworpen en gebouwd dat het bijzonder geschikt is voor de opslag van goederen waarvoor zeer stringente en specifieke eisen gelden.

Pro-Delta werkte daarom nauw samen met diverse overheidsdiensten zoals de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en de Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond.

© Overig