Partij van de Arbeid

Den Haag, 13 januari 2009

Vragen van de leden Heijnen en Spekman (beide PvdA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

over de verslechterde positie van arbeidsgehandicapten op de arbeidsmarkt


1. Heeft u kennis genomen van de inhoud van de nieuwjaarstoespraak van de voorzitter van de Raad van Bestuur van het UWV, de heer Linthorst, over de verslechterde positie van arbeidsgehandicapten op de arbeidsmarkt? {1}


2. Deelt u de mening van de PvdA-fractie dat juist nu de rijksoverheid haar bijdrage aan het bieden van werkgelegenheid voor arbeidsgehandicapten optimaal moet waarmaken?


3. Herinnert u zich de motie Heijnen (Nr. 31 444 VII, nr.15) waarin werd verzocht om voor eind 2008 streefcijfers te doen opstellen voor de verschillende onderdelen van de rijksoverheid met betrekking tot het aantal werknemers met een arbeidshandicap, in het bijzonder personen met een WSW-indicatie en/of een Wajonguitkering?


4. Zijn deze streefcijfers al vastgesteld? Zo ja, kunt u de Kamer hierover informeren? Zo niet, wanneer worden deze wel vastgesteld?


5. Wordt het Werkbedrijf in de verschillende regio's betrokken bij het invullen van deze streefcijfers? Zo ja, hoe? Zo nee, waarom niet?


6. Hoe verloopt het aanstellen van 250 extra WSW-ers en personen met een Wajong-uitkering in de rijksdienst in 2009 en 2010 zoals door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties toegezegd bij de behandeling van haar begroting?

{1} o.a. NU.nl dd 8 januari

Persvoorlichting Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid Plein 2
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
T 070 318 2694
E s.boting@tweedekamer.nl

{1} o.a. NU.nl dd 8 januari