Technische Unie creëert duurzame kansen voor installateurs


AMSTELVEEN, 20090113 -- Op 15 januari a.s. start Technische Unie met de lezingen roadshow `kansen creëren met duurzaam installeren' onder leiding van installatiedeskundige Erik Bek. Deze lezingen worden samen met Wilo, Danfoss en Thermaflex georganiseerd. Centraal in het programma staat de toegevoegde waarde van de installateur als adviseur bij de consument en de gebouwbeheerder. De meerwaarde van duurzaam installeren komt aan bod en de kansen die dit voor de installateur in financieel en technisch opzicht met zich meebrengt. De inhoud van het programma bevat een hoog gehalte aan concrete voorbeelden en praktisch oplossingen.

Onderwerpen die op het programma staan zijn onder andere het inregelen van verwarmingsystemen en het nut en de noodzaak van goed isoleren. Erik Bek maakt de materie duidelijk en laagdrempelig. De kracht van het verhaal zit in de eenvoud van de geboden oplossingen. Na de lezing heeft de installateur praktische handvatten, waardoor hij zijn klanten duurzame adviezen kan geven.

Duurzame installaties
Technische Unie onderkent de groeiende behoefte aan duurzame installaties zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Voor de installateur biedt deze groeimarkt kansen. Door het aanbieden van de verschillende lezingen, wil Technische Unie, samen met haar leveranciers, de installateur informatie aanbieden om adequaat op de verschillende kansen in te spelen.

Agenda
De eerste lezing wordt op 15 januari a.s. gehouden op het verkoopkantoor van Technische Unie in Deventer. De laatste lezing staat gepland voor 28 april in Amsterdam. De lezingen, die kosteloos zijn, starten om 17.00 uur en duren tot 21.00 uur. Technische Unie zorgt voor een hapje en drankje. Het complete programma staat op www.technischeunie.com. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het verkoopkantoor van Technische Unie in de regio.

Erik Bek
Erik Bek is sinds 1991 werkzaam in de installatietechniek. Hij begon als installatiemonteur en groeide door naar onderhoudsmonteur, servicemonteur, werkvoorbereider, projectleider, projectmanager, tot manager, organisator en bedenker van systeem innovaties. Zijn installatietechnische opleidingen heeft hij in zijn avonduren gevolgd, van assistent installatiemonteur tot en met werktuigbouwkundig ingenieur met de differentiatie energiekunde en installatietechniek. Ook volgt hij lezingen, congressen en presentaties op het gebied van duurzame ontwikkelingen. Daarnaast is hij actief in het stimuleren van de instroom van jongeren in de installatiebranche.

Technische Unie
Als totaal leverancier biedt Technische Unie een breed assortiment installatiematerialen op het gebied van E, HVAC en Sanitair. De onderneming is sinds haar oprichting in 1880 leidend in het beschikbaar stellen van zowel het product als de productinformatie die precies is afgestemd op de specifieke eisen van de gebruikers. Haar relaties wordt een meerwaarde geboden waar het gaat om procesintegratie binnen een project. Desgewenst kan het gehele traject van orderverwerving tot aflevering worden begeleidt, inclusief nazorg en hulp bij logistieke - en administratieve processen.





Technische Unie