PERSBERICHT STICHTING VERLIESPOLIS

13 januari 2009

Ook Nationale-Nederlanden compensatieregeling definitief

99 PROCENT POLISHOUDERS STEMT VOOR NATIONALE-NEDERLANDEN AKKOORD

Den Haag ­ Nationale-Nederlanden-polishouders die zijn aangesloten bij de Stichting Verliespolis hebben bijna unaniem gestemd vr het akkoord op hoofdlijnen van 19 november 2008. In totaal brachten 13.854 polishouders een geldige stem uit tijdens de peiling van de Stichting Verliespolis. 13.682 polishouders (98,76%) stemden vóór het onderhandelingsresultaat. 152 polishouders (1,1%) stemden tegen. 20 polishouders brachten een blanco of ongeldige stem uit. Met de uitkomst van deze peiling is de Nationale- Nederlanden-compensatieregeling definitief geworden. Deze is van toepassing op Nationale- Nederlanden, Postbank Verzekeringen en RVS.

De Stichting Verliespolis zal het akkoord op hoofdlijnen nu samen met Nationale- Nederlanden verder uitwerken en toezien op de uitvoering van de compensatieregeling. Polishouders van de genoemde verzekeraars met een lopende polis ontvangen in 2010 een brief van hun verzekeraar over wat de compensatieregeling voor hen kan betekenen. Mensen met een polis die al is afgelopen of beëindigd moeten zichzelf melden bij hun verzekeraar. Nationale-Nederlanden en de Stichting Verliespolis zullen later kenbaar maken hoe dit moet.

De Stichting Verliespolis is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. Met ruim 120.000 aangeslotenen is de Stichting Verliespolis de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.






---- --