Stadsdeel Westerpark Amsterdam


KVO-Project Winkelcentrum Van Limburg Stirumstraat/ 2e Nassaustraat officieel gestart

13 januari 2009

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is binnen een jaar een feit voor de Van Limburg Stirumstraat/ 2e Nassaustraat in stadsdeel Westerpark. Dat hebben ondernemers, stadsdeel, brandweer en politie gisteren afgesproken met de ondertekening van een intentieverklaring. Een projectadviseur winkelcriminaliteit van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) staat de partijen bij in het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Met de intentieverklaring willen de ondertekenaars gezamenlijk een vuist maken tegen criminaliteit en onveiligheid in Van Limburg Stirumstraat/ 2e Nassaustraat. Met het KVO-project verwachten de ondertekenaars het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van het winkelgebied te verbeteren. Het Keurmerk Veilig Ondernemen biedt de mogelijkheid om gezamenlijk veiligheidsmaatregelen te treffen. Deze maatregelen worden bepaald aan de hand van een nulmeting, ondernemersenquête, buurtschouw, passantenonderzoek en feitelijke gegevens van de politie.

In heel Nederland worden circa 200 winkelcentra veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. De ervaringen die zijn opgedaan bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.