Gemeente Oost-Gelre


Lichtenvoorde, 12 januari 2009


--Persbericht-

Officiële opening technieklokaal Marianum Lichtenvoorde

Leerlingen groep 7 en 8 basisonderwijs Oost Gelre maken kennis met techniek

Op dinsdag 13 januari a.s. om 08.30 uur wordt officieel het Technieklokaal in het Marianum Lichtenvoorde geopend. Ook de nieuwe naam van het lokaal zal worden onthuld.

Voor alle basisscholen Oost Gelre
Sinds oktober 2007 is er voor de basisscholen in de Gemeente Oost Gelre sprake van een gezamenlijk technieklokaal voor het basisonderwijs. Het lokaal is gevestigd in de Katholieke Scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde. Het afgelopen jaar is hard gewerkt om ervoor te zorgen dat er een goed geoutilleerd en goed georganiseerd lokaal tot stand kon komen waar alle leerlingen van groep 7 en 8 uit de gemeente Oost Gelre meerdere keren per jaar gebruik van kunnen maken. Dit is gelukt. Het lokaal is voorzien van alle noodzakelijke apparatuur, er is een goed draaiend team van oud-medewerkers van technische bedrijven die als vrijwilliger ondersteuning verlenen bij de lessen en als bindende factor is er een coördinator die ervoor zorgt dat het lokaal telkens weer is voorbereid voor de komst van een nieuwe groep basisschoolleerlingen.

Gezamenlijke inspanning
De totstandkoming is te danken aan de gezamenlijke inspanning van de basisscholen in Groenlo en Lichtenvoorde, de Industriële Kring Groenlo/Lichtenvoorde, de gemeente Oost Gelre, Bureau TOP en de KSG Marianum. Deze partijen hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid genomen om dit succesvolle initiatief tot stand te laten komen. Het Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Achterhoek (POA) heeft de partijen zowel inhoudelijk als procedureel ondersteund.

Nieuwe naam
Recent is aan alle leerlingen die deelnemen aan het technieklokaal gevraagd een naam te bedenken voor het technieklokaal. Uit alle inzendingen is door de Stuurgroep Technieklokaal unaniem de nieuwe naam voor het technieklokaal gekozen. De naam zal tijdens de officiële opening worden onthuld.

Het programma ziet er als volgt uit:
08.30 uur Welkom
08.45 uur Toespraak Henk Gerrits, wethouder Onderwijs Oost Gelre 09.00 uur Onthulling nieuwe naam technieklokaal door mevrouw Cilia Stortelder, voorzitter Stuurgroep Technieklokaal
09.30 uur Napraten en sluiting


---

Noot aan de redactie
De pers wordt hierbij uitgenodigd bij de officiële opening aanwezig te zijn. De opening vindt plaats in het Technieklokaal van de KSG Marianum aan de Dr. Ariënsstraat in Lichtenvoorde.

Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan mevrouw Liesbeth Laman Trip, secretaris POA, T (0314) 321 219, e-mail l.lamantrip@regio-achterhoek.nl.
-----------------------
Technieklokaal
KSG Marianum
Lichtenvoorde