Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 januari 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Vrouw krijgt winkelverbod

Enschede

Een 46-jarige vrouw uit Enschede heeft op maandagmiddag 12 januari een rode kaart ontvangen en mag een jaar lang niet bij 376 aangesloten winkels in Enschede komen.

Maandagmiddag 12 januari omstreeks 17.00 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal. Een vrouw had diverse goederen meegenomen zonder deze te betalen. Dit werd opgemerkt door een oplettende medewerker. De vrouw werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De vrouw, een 46-jarige Enschedese had in het verleden vaker winkeldiefstal gepleegd.

In het kader van het collectief winkelverbod heeft de vrouw nu een rode kaart uitgereikt gekregen. Zij mag bij 376 aangesloten winkels in Enschede voor de duur van één jaar niet naar binnen. (09-004328)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede

Een 47-jarige man uit Enschede werd op maandag 12 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een woning aan de Voortmansweg in Enschede.

Maandagavond 12 januari omstreeks 17.00 uur hoorde een 32-jarige bewoner gerommel in zijn woning aan de Voortmansweg in Enschede. Toen hij poolshoogte ging nemen stond hij oog in oog met een inbreker. Hij kon de inbreker overmeesteren en belde direct de politie. De politie kon de man, een 47-jarige uit Hoogeveen, aanhouden en meenemen naar het politiebureau. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-004332)

Winkeldievegges aangehouden

Enschede / Holten

Een 29-jarige vrouw uit Enschede werd op maandag 12 januari aangehouden in Enschede, omdat zij goederen uit een winkel had meegenomen zonder deze te betalen. Een 56-jarige vrouw uit Holten werd ook die dag aangehouden in Holten, omdat zij goederen uit een winkel had meegenomen zonder te betalen.

Maandagmiddag 12 januari omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal. Bleek dat een vrouw sigaretten wilde meenemen zonder deze te betalen. Dit werd opgemerkt door een oplettende medewerkster van de winkel. Ook wordt de vrouw verdacht zaterdag 10 januari sigaretten te hebben gestolen. De vrouw, een 29-jarige Enschedese, werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Een 56-jarige vrouw uit Holten nam ook goederen uit een winkel aan de Smidbelt in Holten mee, zonder deze te betalen. Deze vrouw werd direct overgedragen aan de politie.

Beide vrouwen hebben een dagvaarding meegekregen en zullen zich moeten verantwoorden bij Justitie. (09-004241)

Jongen mishandeld, politie zoekt getuigen

Enschede

Twee 15-jarige jongens werden mishandeld door twee nog onbekende jongens, een van de jongens raakte hierbij gewond. De politie is opzoek naar de twee daders en zoekt getuigen.

Maandagmorgen 12 januari waren twee 15-jarige jongens uit Enschede aan het snowboarden op een helling aan de Kuipersdijk /Tiemeister in Enschede. Plotseling kwamen twee nog onbekende jongens naar hen toe lopen en begonnen de 15-jarige jongens te duwen. Een van de jongens kwam ten val en kreeg enkele trappen op zijn hoofd en verloor zijn bewustzijn en raakte gewond. De twee onbekenden gingen ervandoor. Het signalement van een van de daders is:
- Turks of Marokkaans uiterlijk
- ongeveer 17 jaar

- zwart halflang haar

- droeg een licht grijze sjaal en donkerblauwe Nike Air Max met roze veters

De politie is opzoek naar de twee daders. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de mishandeling. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-004049)

---- --