Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 13 januari 2009

Duizenden ondernemers aan de slag met MVO
Ondertekening MVO-convenant Kamer van Koophandel - MVO Nederland start voor intensieve samenwerking

Op 12 januari jl. zijn Kamer van Koophandel Nederland en MVO Nederland een partnerschapsrelatie aangegaan. Frans van Steenis, algemeen directeur KvK Nederland, en Willem Lageweg, directeur MVO Nederland, ondertekenden een veelbelovend MVO-samenwerkingsconvenant. Door dit partnerschap gaan duizenden (startende) ondernemers de komende jaren actief aan de slag met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Meer (startende) ondernemers op weg helpen met MVO De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van ruim 300 ondernemers en overige relaties, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van MVO Nederland, Samenleving & Bedrijf en het Initiatief Duurzame Handel.

De Kamer van Koophandel en MVO Nederland werken samen om:
- maatschappelijk verantwoord ondernemen te promoten
- ondernemers actief op weg te helpen met MVO

- informatie en kennis over MVO te delen

MVO op Nationale Agenda
Kamer van Koophandel Nederland is enthousiast over de samenwerking met MVO Nederland. Frans van Steenis: "De Kamer van Koophandel wil, als schakel tussen bedrijfsleven en overheid, graag een concrete bijdrage leveren aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarom hebben wij het niet alleen als thema op onze Nationale Agenda gezet, maar is duurzaamheid binnen onze eigen interne organisatie ook een belangrijk aandachtspunt."

Ook Willem Lageweg ziet veel kansen in de samenwerking met de Kamer van Koophandel: "De beide partijen versterken elkaar enorm. MVO Nederland levert de kennis en de Kamers van Koophandel hebben een geweldige communicatiekracht richting ondernemers. Met deze intensieve samenwerking kunnen we direct inspelen op de groeiende behoefte bij ondernemers aan praktische MVO-informatie."

Noot voor de redactie,