Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten Noord-Brabant d.d. 13 januari   |
|2009                                              |


1. Overdiepse polder
De provincie Noord-Brabant tekent samen met de ministeries van LNV en V&W, de gemeenten Geertruidenberg en Waalwijk en Waterschap de Brabantse Delta een bestuursovereenkomst voor de uitvoering van het rivierverruimingsproject Overdiepse Polder. Uitvoering vindt namelijk vanaf 2009 plaats. Gedeputeerde A. Moons wordt hiervoor gemachtigd. In totaal is hiermee een investering van E 111 miljoen gemoeid.

2. Ontwikkelbedrijf
Een ontwikkelbedrijf zal zich niet alleen richten op de grondexploitaties die binnen een grondbedrijf traditioneel centraal staan, maar krijgt een breder takenpakket. GS hebben een notitie over de contouren van dit Brabants ontwikkelbedrijf naar de statencommissie Ruimte en Milieu gestuurd.

3. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde sSstaten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Reusel-de Mierden voor een rundveestal aan de Hoolstraat 1 te Hooge Mierde; de gemeente Oisterwijk voor een bedrijfsgebouw en woning aan de Oirschotseweg 69 te Moergestel; de gemeente Halderberge voor de realisatie van een vervangende woning aan de Meirstraat 20 te Oud Gastel; de gemeente Aalburg voor de realisatie van een woning aan de Berenhoekstraat 10a; de gemeente Hilvarenbeek voor de realisatie van een intensieve veehouderij aan de van de Veldeweg 4 te Diessen; de gemeente Valkenswaard voor de bouw van 8 woningen aan de Korfvlechterwei 74 te Dommelen; de gemeente Tilburg voor zorgcentrum de Heilant aan de Schubertstraat; de gemeente Eindhoven voor centrum Doornakkers aan de Jozef Israelslaan; de gemeente Eindhoven voor 24 geschakelde woningen en 12 seniorenappartementen aan de Pieter Poststraat.

Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 15 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Oss voor een mantelzorgvoorziening aan de Ostenakkerstraat 3.

Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring onthouden aan het wijzigingsplan voor het vergroten van een agrarsich bouwblok aan de Jan Teunisstraat 14 gemeente Halderberge, hebben zienswijze ingediend bij de gemeente Veghel tegen het ontwerp bestemmingsplan Landelijk Gebied, herziening Looieind 9-14, hebben de verklaring van geen bezwaar geweigerd voor functiewijziging loonwerkbedrijf naar constructiewerkplaats/siersmederij alsmede (statische) opslag van goederen en tuinmeubels aan de Bouwerij 11a te Galder, gemeente Alphen Chaam, hebben het wijzigingsplan Groen Schakel II van de gemeente Breda goedgekeurd, hebben het bestemmingsplan Statenlaan Noord-Rijen van de gemeente Gilze en Rijen goedgekeurd en hebben het bestemmingsplan Begraafplaats Beekseweg, herziening 2008 van de gemeente Hilvarenbeek goedgekeurd.