Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Heeswijk-Dinther, 9 januari 2008

TOPJAAR VOOR KASTEEL HEESWIJK

Het museum van Kasteel Heeswijk trok in 2008 bijna 24.000 bezoekers. Het record van 2007 werd daarmee gebroken. Dit mooie resultaat heeft te maken met het Jaar van het Religieus Erfgoed, waardoor met name in het najaar extra activiteiten op het gebied van lezingen, muziek, vertellingen en theater werden georganiseerd. Maar vooral de tijdelijke tentoonstelling Heeswijkse Ikonen. Het contact tussen hemel en aarde trok veel extra bezoekers, die daarvoor uit heel het land naar Heeswijk-Dinther kwamen. De samenwerking van voorgaande jaren met de Provincie Noord-Brabant, met de Gemeente Bernheze en met andere culturele organisaties werd geprolongeerd en resulteerde in diverse samenwerkingsprojecten, zoals Open Monumentendag (1.200 bezoekers), Museumschatjes (1.500 schoolkinderen), de luisterfilm de jonker en de juffer van Schatten van Brabant en het educatieve Rabobankproject.

Zondag 18 januari laatste tentoonstellingsdag van 12.00 tot 17.00 uur De tentoonstelling Heeswijkse Ikonen is aanstaande zondag nog één dag te zien. De ikonenverzameling van baron Willem van den Bogaerde van Terbrugge keert na 18 januari weer terug van de Ridderzaal in het drukke Kasteel Heeswijk naar de stille prelaatskapel in het Slotje van de Abdij van Berne. Het fraai uitgegeven ikonenboek dat is geschreven door kunsthistorica en ikonenspecialiste Désirée Krikhaar en co-auteur Piet Al, emeritus abt van de Abdij van Berne blijft gelukkig verkrijgbaar in de kasteelwinkel.

Entree: E 6.00 (volwassenen) en E 3.00 (4 t/m 12 jaar). Kasteel Heeswijk is per bus lijn 158 bereikbaar vanuit Veghel en 's-Hertogenbosch.

NB Meer informatie of foto's telefonisch via 0413 292024 of per mail via j.kerkhoff-kasteelheeswijk@hetnet.nl. Actuele informatie www.kasteelheeswijk.nl