Voedsel en Waren Autoriteit

EFSA Focal Point nu online

13 januari 2009 - nieuwsbericht

De webpagina EFSA Focal Point is online te bekijken via de website van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). U vindt er informatie die de EFSA aan het Focal Point Nederland stuurt. Het kan hierbij gaan om informatieverzoeken, vacatures, aankondigingen van bijeenkomsten, maar ook onderzoeksresultaten en risicobeoordelingen.

In december 2007 tekenden de VWA en de EFSA (European Food Safety Authority) een overeenkomst om een nauwere samenwerking te realiseren bij de beoordeling van voedsel- en voederveiligheidsproblemen. Deze overeenkomst betekende de oprichting van het EFSA Focal Point in Nederland. Er is een Focal Point in iedere lidstaat. De belangrijkste taak van het Focal Point is het uitwisselen van informatie van en naar de EFSA en het communiceren hierover.

De Nederlandse EFSA Focal Point webpagina beoogt de informatie op snelle en efficiënte wijze toegankelijk te maken voor iedereen die is geïnteresseerd in voedselveiligheid en dier- en plantgezondheid. Een e-mail attendering wordt elke twee weken verstuurd. Meld u aan voor het ontvangen van deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten en nieuws van de EFSA. Aanmelden via VWAEFSAfocalpoint@vwa.nl