Ingezonden persbericht


Lekkerste Kindermenu van Nederland 2009

Amsterdam, 13 januari 2009
Tijdens de HORECAVA is voor de eerste keer de vakwedstrijd 'Het Lekkerste Kindermenu van Nederland gehouden voor de sectoren Restaurants en Fastservice. Het blijkt maar weer dat kip een favoriet product is voor kinderen. Deze wedstrijd is gehouden in samenwerking met het Voedingscentrum en het bedrijfschap voor Horeca en Catering. De kritische jury bestond uit de basisschoolkinderen Boris, Millem, en Rosali en topkok Robert Kranenborg. De sector restaurants heeft laten zien ook met creatieve namen van de menu's hoge ogen te gooien. Wat dacht u van een Dee Teetje of Sprookjes Bosbewoners? Kaj van der Voort, bekend als de nieuwe Ciske de Rat had de eer om de prijzen uit te reiken.

De Stichting Lekkerste Wedstrijden ism Voedingscentrum vond het belangrijk om een kindermenu aan te vullen op de bestaande vakwedstrijden. Ook was het verplicht om gebruik te maken van de Caloriechecker voor beide vakwedstrijden. Hierdoor is het een verantwoord kindermenu gemaakt. De nadruk voor beide sectoren lag op innovatie en gezondheid: horecaondernemers hebben bewezen dat ze out of the box denken met de creatievere invulling van de bestaande kindermenu's.

Opdracht
Opdracht van de vakwedstrijd "Het Lekkerste Kindermenu 2009" is het ter plaatse bereiden en serveren van minstens vijf identieke complete Kindermenu's, bestaande uit een Plateservice gerecht met een zelf bereid vlees/vis component, tenminste 1,2 ons groenten en een zelfgemaakt garnituur van aardappelen, rijst of pasta.

Alle vijf deze menu's dienen op een bord gepresenteerd te worden, de deelnemers zijn vrij in de keuze van de hoofdcomponenten en van de bijlagen en overige garnituren, zoals aardappelen, groente(s) en saus. In het kader van verantwoorde voeding dient er tenminste 120 gram groenten per portie geserveerd te worden. De saus mocht separaat worden geserveerd. Gebruikte producten dienen 'normaal' verkrijgbaar te zijn, ter bevordering van de dupliceerbaarheid van de 'Lekkerste Kindermenu's'.

Uitslag restaurants

1 Sander van Dongen, Hoorn, Restaurant Praq met Boers Kipje
2 Untara Samsuria, Haarlem, HMS Host Schiphol met Aladin`s Sprookjes menu
3 Jeroen de Zwart, Kaatsheuvel, De Efteling met "Sprookjes Bosbewoners"
4 Thalita Reintjes, Rotterdam, Restaurant De Bijenkorf met het Sushi stick menu
5 Frank Heins, Hoofddorp, Claus Event Center met Dee Teetje

Uitslag fastservice

1 Hilda van de Hoop, Leuth, Kwalitaria met Annie van Guppie menu
2 Sebastiaan van de Heijden, Zwolle Anytyme Snack & Dine met Kids N Joy
3 Jaco Schaap, Urk, Snack-Plaza met Kindermenu Calimero
4 Leon leijtens, Waalwijk, Snackbar de Vergulden Erpe met Borkse Ratatouille met Kipspiesje

5 Jasper Bouwman, Oisterwijk, Eetplezier met Eetplezier Kindermenu

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -