Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 03 - 2009

BOUW- EN SLOOPAANVRAGEN

Ingekomen bouw- en sloopaanvragen


* De sloop van een berging aan de Vogelkers 35;
* De sloop van de voorgevels van stal 1 t/m 7 aan de Driehoekweg 20;
* De sloop van de schutting aan de Mr.C.Goselingstraat 86;
* Het vergroten van een dakkapel (voor) aan de Looierstraat 44;
* De bouw van een woning aan de Zessprong z.nr.;
* De bouw van een rundveestal aan Mosselaarweg 10;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Mauritslaan 6;
* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Marie Raymakersstraat 12;

* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Rogvelden 25;
* De uitbreiding van de garage aan de Olieslager 6;
* Het verbouwen van een loods tot Bed & Breakfast aan de Sonseweg 20;

* De uitbreiding van de bedrijfshal aan de St. Antoiniusweg 4a (reguliere bouwvergunning 1e fase);

* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Rembrandtlaan 24;
* Het plaatsen van een erfafscheiding aan de Dennenhei 37;
* De bouw van een berging aan de Bijenhei 12.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffing m.t.v. artikel 3.22 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens ontheffing te verlenen voor:


* Het tijdelijk gebruik van het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie L, nummer 588 (ged.), gelegen aan de Steenovenseweg/Sint-Oedenrodeseweg als parkeerterrein. De ontheffing moet worden verleend met toepassing van artikel 3.22 van de Wet ruimtelijke ordening en geldt voor een periode van 5 jaar.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure ontheffing.

Procedure ontheffing
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 14 januari 2009 t/m 24 februari 2009 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.Gedurende de periode van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve
beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 24 februari 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen


* De bouw van een schuur/bijgebouw t.b.v. de bedrijfswoning aan de Aarleseweg 31;

* Het wijzigen van de gevel aan de Heikantweg 20;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Kap.H.G.M.Koopmansstraat 13;

* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Wildheuvel 29;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Klimopstraat 42;
* Het intern verbouwen van de woning (bg) aan het Piet Heinshof 3;
* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Kuiltjeshei 6.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure bezwaar.

Procedure bezwaar
Tot zes weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden dan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende bouwvergunning met ontheffing


* De bouw van een terrasoverkapping aan de Beemdheuvel 32;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Beemdheuvel 30

De betreffende besluiten liggen met ingang van 14 januari 2009 ter inzage.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure beroep.

Procedure beroep
Tot zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd en hiervoor een vrijstelling /ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk was, kan door belanghebbenden -die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp vrijstelling/ontheffingsbesluit dan wel ontwerp vergunning naar voren hebben gebracht- schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

Als u een beroepschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het beroepschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende milievergunning
Op 5 januari 2009 is een vergunning verleend aan M.P.C. van Genugten Burchthof B.V. De vergunning heeft betrekking op een revisievergunning voor een agrarisch bedrijf aan het adres Vleutstraat 3 te Best. Met betrekking tot het ontwerpbesluit op de vergunningaanvraag zijn geen zienswijzen ingekomen.

Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 14 januari tot en met 24 februari gedurende zes weken elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, via telefoonnummer 0499-360911.

Beroep instellen? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door:


* belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

* de adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

* belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
* belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet vóór 25 februari 2009 in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Het besluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ongeacht het bovenstaande treedt het besluit niet in werking dan nadat de eventueel noodzakelijke bouwvergunning is verleend.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Meldingen op grond van het activiteitenbesluit
Ter informatie delen wij mede dat van de volgende bedrijven meldingen zijn ingekomen omdat zij zich gaan vestigen, wijzigingen gaan doorvoeren of omdat zij niet eerder een melding hebben ingediend:


* Engelro b.v., grafisch productiebedrijf gelegen aan De Dommel 8 te Best;

* Dynetics B.V., handelsonderneming in elektro-onderdelen gelegen aan De Rijn 12 te Best.