Ingezonden persbericht


Beef&Steak: de eerste online steakslager

Postorderbezorging in heel Nederland

Ter Aar, 13 januari 2009 ­ Beef&Steak.nl, de eerste online steakslager die via TNT Post levert in heel Nederland, is afgelopen weekend live gegaan. Het vlees is per portie gevacümeerd, diepgevroren en wordt verstuurd in geïsoleerde verpakkingen. Bestellingen worden de volgende dag geleverd, of op de dag van keuze.

Beef & Steak is geïnspireerd door een passie voor steaks. Het ontbreken van een online vleesspecialist in Nederland motiveerde Matthijs van der Pijl een internetslagerij te beginnen zodat vleesfans gemakkelijk en snel kwaliteitsvlees voor hun etentjes kunnen bestellen. "Op het moment dat ik de juiste verpakking had ontwikkeld voor postorderverzending wist ik dat een online-slagerij met 24-uurs bezorging mogelijk was." Een ander groot voordeel van een online-slagerij is dat de prijzen van Beef&Steak zeer gunstig zijn ten opzichte van slagers en zelfs supermarkten. "Er is geen dure winkel met veel personeel dus kan de prijs laag gehouden worden."

Van der Pijl selecteert streng op kwaliteit. "Onze biefstuk en steaks smaken stukken beter dan de gemiddelde biefstuk en steak die je overal kun kopen. Dat heeft te maken met het ras, de verzorging van het vee en het vakkundig verwerken van het vlees." Door jarenlange ervaring in de vleessector weet Van der Pijl waar het vlees aan moet voldoen en waar het beste vlees vandaan gehaald wordt.

Het assortiment van Beef&Steak bestaat uit biefstuk en steaks van rund, varken, wild, kalf, lam en exoten. De nadruk van het aanbod ligt op biefstuk, entrecote, tournedos, rib-eye en T-bone. Binnenkort wordt het gamma uitgebreid met bijzondere vleesspecialiteiten zoals yaksteaks, Angus Beef en Ibericovlees, maar ook een biologisch assortiment zit in de planning. "Het vacumeren en invriezen van kwaliteitsvlees is juist heel goed," legt van der Pijl uit. "De smaak van een goede steak is optimaal na een periode van rijping van het vlees. Door op het juiste moment het vlees te vacümeren en in te vriezen 'bevries' je de kwaliteit en de smaak. Als je het vlees dan rustig ontdooit en vóór het bakken een uurtje op kamertemperatuur laat komen is de smaak subliem."

Over Beef&Steak

Beef&Steak is gespecialiseerd in biefstuk, steaks en andere vleesonderdelen van onder andere rund, lam, varken, wild zwijn, bizon en hert, maar levert ook exoten zoals springbok, krokodil en struisvogel. Oprichter is Matthijs van der Pijl, een jonge ondernemer met een passie voor steaks en een passie voor internet. De website is ontwikkeld om kiezen en bestellen zo eenvoudig mogelijk te maken. De opzet is professioneel en overzichtelijk. Bestellingen worden via postorder geleverd in speciaal ontwikkelde verpakkingen zodat de diepvriesproducten minstens 50 uur op temperatuur blijven.

Meer informatie:

Beef&Steak

Matthijs van der Pijl

info@beefandsteak.nl

0653298281

Links:

www.beefensteak.nl

http://beefandsteak.hyves.nl

http://beefandsteak.punt.nl

http://www.flickr.com/photos/beefandsteak/