Ingezonden persbericht


Utrecht, Januari 2009

Houd me vast

Zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie

Dr. Sue Johnson

Over de liefde zijn boeken volgeschreven en cd's volgezongen. Maar wat ís liefde nu eigenlijk? En waarom gaat het ook zo vaak mis? Dr. Sue Johnson, klinisch psycholoog en wereldwijd een van de beste relatietherapeuten, heeft hierop het antwoord: Emotionally Focused Couple Therapy (eft). eft biedt een heldere en wetenschappelijke kijk op de liefde. In haar boek Houd me vast licht ze deze revolutionaire relatietherapie toe aan de hand van zeven gesprekken, waarbij ze gebruik maakt van ervaringen uit haar eigen praktijk. Oefeningen en praktische situatieschetsen maken eft voor iedereen toegankelijk.

Liefde is een primaire levensbehoefte

De basis van eft is eigenlijk heel simpel: liefde is een fundamentele en primaire levensbehoefte, net als zuurstof of water. De drang naar emotionele hechting - iemand vinden tegen wie we kunnen en durvven zeggen: 'houd me vast' - zit opgeslagen in onzze genen. Voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid hebben we emotionele hechting nodig.

Wetenschappelijk bewezen, succesvolle relatietherapie

Houd me vast is als zelfhulpboek opgezet om te kunnen worden gebruikt door alle types stellen: jong, oud, getrouwd, samenwonend, gelukkig, ongelukkig, hetero of homo. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat in op de vraag wat liefde nu eigenlijk is. Het tweede deel is een praktisch toepasbare, helder uitgelegde versie van eft. Aan de hand van zeven gesprekken en met veel voorbeelden uit haar praktijk laat Sue Johnson de beslissende ogenblikken in een liefdesrelatie zien. Ze worden met behulp van oefeningen omgevormd tot lessen die de lezer vertellen hoe hij dergelijke momenten in zijn eigen relatie zo kan gebruiken dat hij uiteindelijk een veilige en duurzame band creëert. Het derde deel gaat over de kracht van de liefde.

eft heeft in de afgelopen vijftien jaar een revolutie teweeggebracht in relatietherapie: 70 tot 75 procent van de stellen die eft hebben ondergaan is uit het dal gekomen en is weer gelukkig in hun relatie. De resultaten zijn blijvend, zelfs bij paren voor wie het scheidingsrisico hoog was.

Houd me vast is hét zelfhulpboek voor een perfecte relatie!

Houd me vast

Prijs: ¤ 19,95>

ISBN: 978 90 215 3598 2

Verschijningsdatum: 22 januari 2009

Noot voor redacties (