Gemeente Alkmaar


Persuitnodiging

Woensdag 14 januari 2009

Zwembaden De Hoornse Vaart en De Hout trots op Keurmerk Veilig & Schoon

Vlak voor de Kerstdagen hebben de twee Alkmaarse zwembaden De Hoornse Vaart en De Hout het Keurmerk Veilig & Schoon behaald. Donderdag 15 januari reikt Wethouder Sport Hans Meijer officieel het Keurmerk Veilig & Schoon uit aan Max Delissen, locatiemanager van Zwembad De Hoornse Vaart en Peter Wokke, locatiemanager van zwembad De Hout.

Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving, de Whvbz (Wet hygiëne en veiligheid in badinrichtingen en zwembaden). De Provincie controleert zwembaden op naleving van deze wet. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon, dat wordt uitgegeven door de Stichting Zwembadkeur®, tonen zwembaden aan dat zij voldoen aan deze wetgeving.

Het Keurmerk bestaat nu enige jaren en op dit moment zijn er 154 van de ongeveer 800 zwembaden in Nederland die het Keurmerk hebben behaald. Met enige trots kunnen we zeggen dat Alkmaar het Keurmerk voor beide zwembaden in één keer heeft behaald.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Keurmerken. Deze vindt plaats donderdag 15 januari, 13.30 uur in de Hoornse Vaart, Hertog Aalbrechtweg 4, Alkmaar. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.




Gemeente Alkmaar