Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 14 januari 2009

Alex gaat opnieuw de strijd aan met grootbanken

Alex Beleggersbank wordt Alex Vermogensbank

Opnieuw gaat Alex in de aanval. Als uitdager van het establishment groeide Alex al snel na de oprichting in 1999 uit tot marktleider in zelfstandig beleggen. Nu is de totale markt voor vermogensopbouw aan de beurt. Vanaf vandaag gaat Alex dan ook door het leven als Alex Vermogensbank: een onafhankelijk, transparant en laagdrempelig alternatief voor de grootbanken die het vertrouwen van hun klanten verspeeld hebben. Met de diensten beleggen, vermogensbeheer en sparen richt Alex zich op alle financieel bewuste particulieren die niet meer blind vertrouwen op hun grootbank en zelf de baas willen zijn over hun geld.

Financiën in eigen hand
In 1999 brak Alex de beleggersmarkt open die gedomineerd werd door de traditionele banken. Vanaf nu richt Alex zijn pijlen op het totale gebied van vermogensopbouw. Marcel Kalse, directeur van Alex, legt uit: "De consument voelt zich door zijn bank niet serieus genomen. Grootbanken zijn meer met zichzelf bezig dan het vermogen van hun klanten. De afgelopen jaren zijn er producten verkocht die voor de banken zeer winstgevend waren, maar voor de consument heel slecht hebben uitgepakt. We zien daar nu de gevolgen van. De schandalen stapelen zich op en het vertrouwen is ver te zoeken. Geen wonder dat steeds meer particulieren meer grip willen houden op hun vermogensopbouw. Alex Vermogensbank stelt hen daartoe in staat."

Eerlijk en onafhankelijk
Alex Vermogensbank is eerlijk en onafhankelijk. Het heeft bijvoorbeeld geen eigen beleggingsfondsen. Kalse: "De traditionele banken verkopen de klanten veelvuldig hun eigen huisfondsen en één ding is zeker: dat is niet altijd het beste voor de klant. Alex heeft geen eigen producten, maar helpt de klant juist het beste product van derden te kiezen. Bij ons is de klant zélf de baas."

Opmerkelijke campagne
Alex' nieuwe positionering wordt ondersteund met een opvallende reclamecampagne die uitlegt hoe de 'nieuwe' vermogensbank aankijkt tegen de misstanden in de financiële wereld. Dit gebeurt aan de hand van de Big Bank Theory.