Ingezonden persbericht


Dinsdag 20 januari 2009

NOS Inauguratie Barack Obama

Nederland 1

Radio 1

www.nos.nl/journaal24

17.30 - 18.45 uur

18.00 - 20.00 uur

Vanaf 18.00 uur

Inauguratie Barack Obama live bij de NOS

'I do solemnly swear that I will faithfully execute the Office of president of the United States.......' Met het uitspreken van deze eerste woorden wordt Barack Obama op dinsdag 20 januari 2009 beëdigd als 44ste president van de Verenigde Staten van Amerika. De NOS doet op televisie, radio en internet rechtstreeks verslag van deze historische gebeurtenis, die volgens traditie plaatsvindt op de trappen van het Capitool in Washington. Na de uitzendingen op televisie en radio gaat het programma op internet gewoon door en is via www.nos.nl/journaal24 de feestelijke tocht van het Capitool naar het Witte Huis te volgen.

NOS Televisie: 17.30 - 18.45 uur, Nederland 1

In de studio in Hilversum is Eva Jinek de centrale presentator van de uitzending 'NOS Inauguratie Barack Obama'. In Washington zijn correspondent Eelco Bosch van Rosenthal en verslaggever Gerri Eickhof om verslag te doen van de gebeurtenissen aldaar. In de live uitzending wordt om 18.00 uur Nederlandse tijd, 12.00 uur plaatselijke tijd, eerst Joe Biden beëdigd als nieuwe vice-president, daarna volgt Barack Obama. Direct na afloop zal Obama zijn eerste toespraak houden als nieuwe president van de Verenigde Staten.

NOS Radio: 18.00 - 20.00 uur, Radio 1

Presentator Govert van Brakel neemt vanuit Hilversum de speciale NOS Radio 1 Journaal-uitzending rondom de inauguratie voor zijn rekening. Bij hem te gast is Ruth Oldenziel, Amerika deskundige. In Washington doet correspondent Ron Linker verslag, hij wordt bijgestaan door verslaggever Mattijs van de Wiel die langs de route in Washington staat om verslag te doen van alle gebeurtenissen.

NOS Internet: www.nos.nl/journaal24

Ook op NOS-internet is de inauguratie van Barack Obama live te volgen. Maar internet biedt meer: na zijn inauguratie en toespraak zal Obama rond 20.00 uur Nederlandse tijd van het Capitool naar het Witte Huis gaan. Deze feestelijke tocht zal naar verwachting enkele uren in beslag nemen. De tocht kan via www.nos.nl/journaal24 worden gevolgd.

--- einde persbericht ---