Ingezonden persbericht


BROCADE CONTACTS

Persbericht

Europese datacentra lopen nog steeds veiligheidsrisico's, ondanks waarschuwingen van de overheid

Helft ICT-beslissers geeft beveiligingsbreuken toe, meer dan 80 procent maakt geen gebruik van encryptietechnologieën om data te beschermen

Eindhoven, 14 januari 2009 ­ Brocade (NASDAQ: BRCD) kondigt vandaag aan dat onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Brocade, aantoont dat de beveiliging binnen datacentra nog steeds geen topprioriteit heeft, ondanks het feit dat de helft van de ondervraagden aangeeft dit jaar met aanvallen te maken te hebben gehad. Van de bedrijven die te maken hebben gehad met beveiligingsissues, geeft 70 procent aan dat de verloren data niet gecodeerd was, terwijl 82 procent van de ondervraagden aangaf dat encryptietechnologieën het risico hadden kunnen verminderen.

Het onderzoek, uitgevoerd eind 2008, is gebaseerd op een peiling onder 4.500 Europese ICT-beslissers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Het onderzoek toont aan dat een derde van deze organisaties de beveiliging van het meest missiekritische onderdeel van hun bedrijf ­ het datacenter ­ negeert. In veel gevallen gebruiken bedrijven die wel een beleid hebben met betrekking tot de beveiliging van hun ICT, deze niet op de juiste manier of alleen wanneer dit vanuit het management wordt opgelegd of wanneer dit wettelijk verplicht is.

"De hoeveelheid gevoelige informatie blijft snel groeien. Bedrijven hebben hierdoor de behoefte aan een bredere inzet van encryptietechnologieën binnen datacentra om zo vertrouwelijke en privacygevoelige informatie beter te kunnen beschermen," zegt Jon Oltsik, senior analist bij Enterprise Strategy Group. "Met betrekking tot storage hebben deze beveiligings- en privacy-eisen een architectonische aanpak nodig voor de encryptie van data 'in ruste' in het hele bedrijf, terwijl end-to-end beheer voor een veilige datastroom binnen de infrastructuur mogelijk wordt gemaakt."

Brocade kondigde kortgeleden de beschikbaarheid aan van encryptie en beheeroplossingen die zonder onderbreking kunnen worden ingezet in het opslagmodel en toegepast kunnen worden op specifieke datastromen. De beveiligingsoplossingen van Brocade beschermen bestaande en nieuwe investeringen in storage door een heterogene mix van netwerkopslagsystemen te ondersteunen en support te bieden voor virtual tape libraries en tapedrives.

"De meest missiekritische bedrijfsgegevens zijn opgeslagen in het datacentrum en vereisen een robuuste, ononderbroken, 'fabric-based' databeveiligingsstrategie om schade te voorkomen," zegt Mike Murphy, Director Marketing ­ EMEA, bij Brocade. "Hoewel meer dan driekwart van de bedrijven het ermee eens is dat dataverlies een catastrofe zou zijn, geeft het onderzoek aan dat er nog niet genoeg wordt gedaan om deze kritische middelen te beveiligen."

Voor meer informatie over datacentrumbeveiliging, bezoek: http://www.brocade.com/products-solutions/solutions/security/index.page

Het onderzoek van Brocade is eind 2008 uitgevoerd onder ICT-beslissers.

Over Brocade
Brocade® (Nasdaq: BRCD) ontwikkelt de best presterende, meest kosteffectieve en betrouwbare netwerkoplossingen die complexe, data-intensieve bedrijven vandaag de dag helpt om hun informatieconnectiviteit te optimaliseren en de commerciële waarde van hun data te maximaliseren. Voor meer informatie bezoekt u www.brocade.com