Universiteit Twente

Lezing Jos de Beus over democratisch leiderschap

Op woensdag 14 januari organiseert het Centrum voor de Studie van Democratie van de Universiteit Twente een lezing door prof. dr. Jos de Beus. De Beus is hoogleraar politieke theorie aan de Universiteit van Amsterdam en is bekend als columnist van tv-programma Buitenhof. Hij gaat in zijn lezing in op politiek leiderschap en het fenomeen `toeschouwersdemocratie'.

De politiek lijkt steeds meer te draaien om leiders die de media beheersen, zoals Barack Obama, Nicolas Sarkozy, Silvio Berlusconi en bij ons afgelopen jaar Wouter Bos. De tijd van traditionele volkspartijen lijkt voorbij, maar wat komt ervoor in de plaats? Raakt Europa in de ban van partijen in handen van mediagenieke leiders en communicatiedeskundigen? En hoe gedragen leiders zich in zo'n toeschouwersdemocratie? Dit zijn enkele vragen waarop Jos de Beus zal ingaan tijdens de lezing op woensdag 14 januari.

De Beus is hoogleraar politieke theorie aan de Universiteit van Amsterdam en is onder andere bekend als columnist van het tv-programma Buitenhof. De lezing vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in het gebouw Spiegel van de Universiteit Twente en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Centrum voor de Studie van Democratie

Het Centrum voor de Studie van Democratie (CSD) is een onderzoekseenheid van de Universiteit Twente die zich bezighoudt met het functioneren van de moderne democratie. Het CSD organiseert ondermeer lezingen, zowel voor wetenschappers als voor een breder publiek. Kijk voor meer informatie over het CSD op de website: www.mb.utwente.nl/csd.