Het Gesprek

Vrouwenblad esta krijgt eigen tv-programma op Het Gesprek

Amsterdam, 7 januari 2008 - Vrouwenblad esta maakt haar debuut op televisie, bij de zender Het Gesprek. Met ingang van 14 januari verzorgt het magazine wekelijks gesprekken met twee bekende vrouwen uit hetzelfde vakgebied onder de titel 'esta's vakvrouwen'. Het programma is gedurende zes weken op woensdag van 21.30 tot 22.15 uur te zien.

In esta´s vakvrouwen nemen elke aflevering een junior en een senior uit hetzelfde vakgebied aan tafel plaats. De senioren behoren tot de top. De junioren hebben ook hun sporen verdiend, maar zijn minder lang werkzaam. Ze praten over hun vak en hoe dat door de tijd heen is veranderd. Over de manier waarop ze hun werk combineren met hun privéleven. Over de hobbels en hoogtepunten in hun leven. En hoe ze zo ver zijn gekomen.

Aan het woord komen onder anderen:
o cabaretières Lenette van Dongen en Katinka Polderman o strafpleiters Bénédicte Ficq en Nancy Dekens
o actrices Olga Zuiderhoek en Karina Smulders
o schrijfsters Doeschka Meijsing en Bregje Bleeker

De interviews worden gehouden door esta-redacteur Sara van Gorp, die reeds tientallen bijzondere mensen interviewde zoals Paul Witteman, Annet Malherbe, Hugo Borst en Jessica Durlacher.

Uitzenddata
esta's vakvrouwen gaat van start op 14 januari en is gedurende zes weken iedere woensdag van 21.30 tot 22.15 uur te zien bij Het Gesprek. Elke uitzending wordt dezelfde dag herhaald om 0.00 uur en is tevens te bekijken op www.esta-online.nl en www.hetgesprek.nl.

Sara van Gorp, esta redacteur en presentatrice van esta's vakvrouwen: "Vrouwen die vol enthousiasme en passie praten over hun vak; daar verheug ik me op. Het lijkt me interessant te horen hoe hun vak door de tijd heen is veranderd. Lukt het ze om werk en privé in balans te houden? Een eerlijk gesprek over dat wat hen drijft. Net als in de esta-serie Vaklui, maar dan op televisie."

esta-hoofdredacteur Marije de Jong: "Met esta proberen we ons te onderscheiden van andere vrouwenbladen door een unieke mix van diepgang en emotie en van opinie en emotie te brengen. We willen de lezer uitdagen en aan het denken zetten. En dat sluit naadloos aan bij uitgangspunten van Het Gesprek. Deze zender is dan ook het logische platform voor ons programma. "

Thomas Hendriks, Programmadirecteur van Het Gesprek: "Per januari maken we een sterke doorstart met onze zender. De programmering wordt dan breder en gevarieerder door overeenkomsten met nieuwe partners als de BBC, Nationale Postcode Loterij, De Baak en het Concertgebouw. De samenwerking met esta past daar uitstekend bij. esta's vakvrouwen wordt een pijler van onze nieuwe woensdagavondprogrammering, die vooral op vrouwen is gericht."

Over Het Gesprek
Het Gesprek biedt inspiratie, nieuws en kwaliteit met programma's over actualiteiten, maatschappij, cultuur en media. Het Gesprek zendt 24 uur per dag digitaal uit en is analoog van 16.00 tot 01.00 uur via de kabel te ontvangen op het kanaal dat wordt gedeeld met EuroNews. Ook is Het Gesprek te volgen via www.hetgesprek.nl.

Per januari maakt de zender een sterke doorstart met nieuwe partners als de BBC en de Nationale Postcode Loterij. Alle buitenlandse programma's worden ondertiteld en in veel gevallen door experts voorzien van een Nederlandse inleiding.