Gemeente Hoorn


Opening Cruyff Court Grote Waal

Op woensdag 14 januari wordt het Cruyff Court in de Grote Waal officieel geopend. Dit is het tweede Cruyff Court in Hoorn. De gemeente heeft het veld in samenwerking met de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden aangelegd.

Het Cruyff Court is een openbaar kunstgrasvoetbalveld. Er is er al een in de Kersenboogerd en nu ook bij het Gangwerk in de Grote Waal. Hier kunnen jongeren uit de wijk het hele jaar door met elkaar voetballen. Bovendien organiseert het Sportopbouwwerk er samen met de aangrenzende basisscholen De Zonnewijzer, Ichthus en Jules Verne en de voetbalverenigingen regelmatig sportieve activiteiten. Doel is dat alle kinderen, ook die met een handicap, op het Cruyff Court kunnen spelen.

De opening begint om 13.00 uur met een oefenwedstrijd van het G-team van HOSV Friends tegen obs De Zonnewijzer. Vervolgens gaat om 13.15 uur het toernooi Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 van start. Om 14.30 uur wordt het veld officieel geopend door wethouder Cilia van Weel samen met de directeuren van de omliggende basisscholen en de directeur van Stichting Cruyff Courts KNVB Velden. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Laatste wijziging van deze pagina: 7 januari 2009 Terug
Omhoog