Persberichten

Eigenwijze Kids Vakantiedetectives doen geheim onderzoek op Vakantiebeurs

Publicatiedatum: 16-12-2008

Persbericht
Utrecht, 8 januari 2009

Wie wordt de beste Kids Reisaanbieder 2009?

Een dertigtal eigenwijze Kids Vakantiedetectives sluipen op woensdagmiddag 14 januari door de gangpaden van de Vakantiebeurs 2009. Deze kleine onderzoekers gaan in het geniep bepalen welke exposanten de meest aantrekkelijke reizen aanbieden voor gezinnen. De Vakantiebeurs is voor gezinnen met jonge kinderen een inspirerend evenement. Speciale arrangementen, activiteiten en bestemmingen voor deze grote groep vakantiegangers zijn overzichtelijk in kaart gebracht met de themaroute 'Kids & Go'. Overal langs dit traject komen de beursbezoekers in contact met in gezinsvakanties gespecialiseerde exposanten. Voor de kids zijn leuke activiteiten georganiseerd en er worden zelfs cadeautjes uitgedeeld.
'Kids & Go' staat garant voor een gezellig en informatief dagje uit voor de hele familie. De deelnemers aan deze themaroute zijn herkenbaar aan een speciaal icoontje op de beursplattegrond in de beurs Wegwijzer, die gratis verkrijgbaar is bij de entree van de Vakantiebeurs. De jeugd tot en met twaalf jaar kan de Vakantiebeurs zelfs gratis bezoeken.

Reislustig
De actie van de Kids Vakantiedetectives is een initiatief van Kids Vakantiegids en de Vakantiebeurs. Deze kids zijn reislustig, weten precies wat ze willen en hebben zich via de basisschool aangemeld om als Kids Vakantiedetective op zoek te gaan naar de Kids reisaanbieder van het jaar. Marlotte Lubbers, uitgever van Kids Vakantiegids: ,,De vakantiebeleving van kinderen staat bij het magazine centraal. Om aan alle vakantiewensen van een gezin te kunnen voldoen willen we natuurlijk wel ieder jaar graag weten wat kids nu zelf echt het leukste vinden. De Vakantiebeurs met de speciale Kids & Go themaroute is hiervoor de ideale locatie''.

Kids & Go themaroute
Langs de themaroute exposeren alle reisaanbieders met wereldwijde reizen voor gezinnen. De Vakantiedetectives rapporteren hun ongezouten mening over deze bestemmingen, maar ook over de speciale, op kinderen gerichte activiteiten die op de stands zijn georganiseerd. Op de route wacht hen bijvoorbeeld een dolkomische clown van Cirkel Vakanties. Bij Paseo (standnr. 02.B062) vindt een ontmoeting plaats met lokale boeren uit ontwikkelingslanden en komen de detectives te weten hoe chocola wordt gemaakt. Geïnteresseerden krijgen een gratis National Geographic Junior bij Koning Aap (standnr. 01.A010). De reisaanbieders worden beoordeeld op het aanbod van gezinsreizen, de kindvriendelijkheid van het personeel, de uitstraling van de stand en de inhoud en vormgeving van de brochure.

Kleine teams
De Kids Vakantiedetectives starten hun geheime onderzoek op woensdagmiddag vanaf 14.30 uur. Zij gaan op pad in kleine teams onder leiding van een leraar of ouder. De prijsuitreiking volgt om 17.00 uur op het 'De Wereld aan je voeten plein' op de Vakantiebeurs. Spreekstalmeester is Daniel Smulders, directeur van het onder kinderen populaire Radio Bembem. De beste Kids Reisaanbieder wordt beloond met uitbundige media aandacht in Kidsvakantiegids.nl, op de Vakantiebeurs 2009 en Radio Bembem. De Vakantiebeurs schenkt een prachtig Cool Travel boek aan de Kids Vakantiedetective met het coolste antwoord op de vraag: Wat vindt jij het aller-leukste van deze reisaanbieder?

Kids Vakantiegids
Kids Vakantiegids is het magazine voor reislustige kids en hun (groot)ouders. Het magazine en de website www.kidsvakantiegids.nl spelen in op de groeiende familiebehoefte om samen naar een vakantie of uitstapje te zoeken die past bij de vakantiewensen van het hele gezin.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2009 zijn van woensdag 14 januari t/m zondag 18 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 16 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Entreekaarten, met aanzienlijke korting van ¤ 5,50 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.vakantiebeurs.nl.


Noot voor de redactie (