Gemeente Breda

Breda feliciteert bewoners Zonnebekestraat met eerste plaats in campagne Klimaatstraatfeest

Milieuwethouder Wilbert Willems gaat op woensdag 14 januari om 19.30 uur de bewoners van de Zonnebekestraat in de Bredase wijk Wisselaar feliciteren met hun eerste plaats in het klassement van het Nationale Klimaatstraatfeest.

De Zonnebekestraat is één van de straten die meedoet aan deze landelijke campagne waarbij straten in Nederlandse gemeenten zoveel mogelijk `klimaatpunten' verzamelen door energie te besparen. Voorafgaand aan de bijeenkomst in het Inloophuis aan de Tielrodestraat vinden tv-opnamen plaats van het weerbericht van Piet Paulusma door SBS6. Elke week is Piet te gast bij weer een andere straat die aan het Klimaatstraatfeest deelneemt.

Wethouder Willems: "Het is fantastisch dat bewoners van een Bredase straat al meer dan 50.000 klimaatpunten hebben weten te verzamelen en daarmee de landelijke ranglijst op dit moment aanvoeren. Dat hebben ze bereikt door zo min mogelijk energie te verbruiken, bijvoorbeeld door gebruik van spaarlampen, radiatorfolie en tochtstrips en een trui aan te doen in plaats van een graadje hoger te stoken. Zij leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het CO2-neutraal maken van onze stad."

Inmiddels hebben al bijna 50 straten in Breda zich aangemeld voor deelname aan het Nationale Klimaatstraatfeest. Straten die ook nog kans willen maken op een straatfeest kunnen zich nog tot 21 maart aanmelden bij de landelijke organisatie. De wethouder steunt het Klimaatstraatfeest van harte en heeft door een bijdrage op de website van de campagne ervoor gezorgd dat alle Bredase straten die meedoen
1.000 klimaatpunten extra krijgen. De gemeente stelt bovendien een extra prijs beschikbaar voor de Bredase straat die als deelnemer net niet in aanmerking komt voor een straatfeest.

Het Nationale Klimaatstraatfeest wordt op 16 mei afgesloten met maar liefst 500 gezellige straat-feesten in klimaatstraten door heel Nederland. De 500 meest actieve straten krijgen voor de hele straat een feestpakket boordevol leuke verrassingen en een feestbudget cadeau. En de straat die de allermeeste energie bespaart krijgt het Superstraatfeest, met een live optreden van een bekende artiest. Meer informatie is terug te vinden op de website www.klimaatstraatfeest.nl.

Breda, 12 januari 2009