Politie Limburg-Noord

Aanhouding voortvluchtige Duitse verdachte

Datum: 14-01-2009
Tijd bericht: 09:14
Plaats: Venray
De politie in Venray heeft maandag in een huisje op een vakantiepark in Venray een 22-jarige man uit Hannover aangehouden. De man was een voortvluchtige en vuurgevaarlijke verdachte die gezocht werd door de Duitse politie.

Maandag ontving de politie in Venray een aanhoudingsverzoek van de politie uit Hannover. In Hannover had men vlak voor de kerst in een woning een zeer grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. Tevens trof men voor duizenden euro's aan contant geld en een groot arsenaal wapens aan. Uit het onderzoek van de Duitse politie kwam naar voren dat één van de verdachten zich zou ophouden in de omgeving van Venray. Hierop startte de politie in Venray een onderzoek op. Uit dit onderzoek bleek dat de man in een vakantiepark verbleef. Maandagavond deed het Arrestatie Team van de politie een inval. De man werd aangetroffen en aangehouden. Ook werd een vuurwapen, munitie, enkele tientallen kilo's hennep en voor bijna ¤ 20.000,- aan contact geld aangetroffen.

De man zit op dit moment nog in Nederland vast. Samen met de Duitse politie en justitie zal overlegd worden hoe de zaak verder afgehandeld gaat worden.