Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 14-01-2009

Brandstichting

LEUSDEN- In de nacht van zaterdag op zondag werd brand gesticht in een winkel.

Op maandag 12 januari kwam een winkeleigenaar bij zijn winkel aan de Hamersveldseweg en zag dat brand was gesticht bij de voordeur van zijn winkel. Gelukkig was dit vuur gedoofd en mede hierdoor is het pand met rietendak gespaard gebleven.

.

De winkeleigenaar had beveilgingcameras hangen en deze laten zien dat op zondagochtend 11 januari omstreeks half vijf een persoon brandbrandbare vloeistof bij de deur spuit en vervolgens een enorme steekvlam ontstaat. De persoon vlucht dan. Gelukkig zet de brand niet door waardoor het pand niet afbrandde.

Gezien de steekvlam is het zeer aannemelijk dat de man gewond is geraakt en bijvoorbeeld brandwonden/verschroeing aan hand en/of gezicht heeft.

De beelden van de beveiligingscamera worden door de politie bewerkt om nog duidelijker beeld te krijgen. Als bij het politieonderzoek niet de identiteit van de verdachte naar voren komt zullen de beelden worden getoond in Bureau Hengeveld/Opsporing Verzocht.

De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844, district Eemland zuid.

Verdachte mishandeling aangehouden

AMERSFOORT Dinsdagavond 13 januari is een 51-jarige man uit Amersfoort mishandeld. Na onenigheid over een schotelantenne werd de man tegen het hoofd geslagen door een 33-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer viel op de grond, en kreeg ook nog een schop tegen zijn hoofd. Dit gebeurde omstreeks 21.00 uur. Na de mishandeling had de man wat last van duizelingen, waarvoor hij naar het ziekenhuis is gegaan. Op dat moment kwam de verdachte zich melden op het politiebureau, waar de 33-jarige Amersfoorter is aangehouden.

Jongens trappen spiegels af

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen en een 19-jarige man uit Amersfoort aangehouden, omdat zij spiegels van verschillende autos aftrapten. Rond 21.45 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens spiegels van auto's afschopten in de Schiestraat in Amersfoort. De politie was snel ter plaatse, en kon de twee verdachten even verderop aanhouden. Ze waren allebei onder invloed van alcohol, waardoor zij niet direct verhoord zijn. De ouders van de minderjarige jongen zijn ingelicht over het voorval.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag op woensdag 14 januari heeft de politie omstreeks 01.55 uur een dronken automobilist aangehouden. De 39-jarige man uit Amersfoort reed Het Masker op, waar hij een stopteken van de politie kreeg. Hij rook dusdanig naar alcohol, dat de politie een blaastest bij hem aflegde, waarna hij aangehouden werd. Op het bureau blies de man 400 ug/l, wat hem een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur opleverde.