Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 14-01-2009

Straatroof

UTRECHT Op de Verlengde Houtrakgracht werd maandagavond een jongen beroofd van zijn portemonnee.

Een 17-jarige jongen uit De Meern reed rond 20.30 uur op zijn scooter uit de richting van de 1ste Oosterparklaan en wilde op de Verlengde Houtrakgracht bij een woning eten bezorgen. Ter hoogte van de Apotheek zag de jongen twee mannen staan. Eén van de mannen ging midden op de weg staan en versperde de weg. De jongen werd hierdoor gedwongen om te stoppen. De man vroeg of de jongen geld kon wisselen.

Op het moment dat hij zijn portemonnee uit zijn zak pakte, kwam snel de tweede verdachte aanlopen. Deze man griste de portemonnee uit de handen van de jongen en het tweetal renden weg in de richting van de
1ste Wetserparklaan. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Het signalement van de verdachten luidt, dader 1 had een stevig tot dik postuur, zwart haar (stekeltjes), bruine ogen, tussen de 1.80 en 1.90 meter lang, licht getinte huidskleur en ongeschoren.

De tweede dader was mager, tussen de 1.80 en 1.90 meter lang. Hij droeg een spijkerbroek en witte schoenen. Deze dader had ook een getinte huidskleur. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht West, tel.:0900 88 44.

Extra opsporingsmethode bij auto-inbraak geldt nog steeds

VLEUTEN/DE MEERN/LEIDSCHE RIJN In het politiedistrict Utrecht west geldt nog steeds dat er een extra opsporingsmethode is om auto-inbrekers aan te kunnen houden. De extra opsporingsmethode legt de nadruk op het veiligstellen van sporen die van de dader zijn achtergebleven. De pilot startte op 16 oktober 2008 en loopt nog tot 31 maart 2009.

Bewoners die geconfronteerd worden met een auto-inbraak moeten goed opletten of er sporen van de verdachte in hun auto zijn achtergebleven. Denk hierbij aan DNA: bloed, speeksel, sigaretten, kauwgum, eten, flessen, kleding (petje, muts). Geursporen: petje, handschoenen of als er andere goederen of gereedschap van de verdachte in de auto zijn achtergebleven.

Mocht dit het geval zijn, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht west, telefoon 0900-8844. U kunt gewoon uw aangifte van auto-inbraak ook via internet doen, maar belt u wel direct met de politie als er sporen zijn. Ook geldt: hoe eerder u de auto-inbraak meldt, hoe sneller het opsporingsproces kan starten.

Dit laatste is erg belangrijk. Door het veiligstellen van biologische en werktuigsporen probeert de politie door technisch bewijs tot aanhouding van verdachten van auto-inbraak te komen.

Met twee erin met een eruit

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 18.10 uur paste een 33-jarige man uit Utrecht een trui in een winkel aan de St.Jacobstraat. Winkelpersoneel zag de man met twee truien het pashokje inging en met een trui eruit kwam. De man werd direct aangehouden en hij bleek de beveiligingslabels kapot te hebben getrokken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.