Gemeente Vlaardingen


Ansichtkaartenwedstrijd Groeten uit t Hof en Oranjepark

14 januari 2009

De gemeente organiseert een ansichtkaartenwedstrijd Groeten uit t Hof en Oranjepark. Vlaardingers kunnen op een creatieve manier hun visie laten zien op de toekomst van de parken. Wie interesse heeft, kan aan de slag met fotocamera, verf, potlood, tekst of ander materiaal.

Het college van B&W wil t Hof en het Oranjepark herstellen, met aandacht voor de illustere geschiedenis van de parken. Een parkpanel adviseert de gemeente bij het maken van het herstelplan. Het doel van de ansichtkaartenwedstrijd is om landschapsarchitect Michael van Gessel, het projectteam en het parkpanel extra inspiratie te geven tijdens hun werk aan de ontwerpen voor de parken. Zij zullen alle inzendingen gaan bekijken. Als de winnende inzendingen daarvoor geschikt zijn, laat de gemeente deze als ansichtkaart Groeten uit t Hof en Oranjepark drukken.

De gemeente hoopt dat Vlaardingers leuke ideeën hebben over de toekomst van de parken. Veel Vlaardingers hebben immers een warme band met t Hof en Oranjepark: de parken horen bij Vlaardingen net zoals haring en ijzerkoekjes dat doen. Sommige oudere Vlaardingers hebben herinneringen aan de wandelingen van t Hof naar t Hoofd. Wie te jong is voor zulke herinneringen kent de parken wellicht van een bezoek aan het Zomerterras of van gewoon wandelen en van het groen genieten.

Lever een creatieve bijdrage!
Wat is uw leukste, mooiste of fijnste plekje in de parken? Wat moet blijven en/of verbeteren? Hoe wilt u dat de parken er uit gaan zien? Heeft u specifieke wensen? Kortom: wat zou u op een toekomstige ansichtkaart met Groeten uit t Hof en Oranjepark laten zien? Ga aan de slag met fotocamera, verf, potlood, tekst of maak een collage van ander materiaal. Maak een ontwerp dat mooi op een ansichtkaart past en stuur dit vóór 26 februari 2009 naar Gemeente Vlaardingen, Afdeling Openbare Werken, Sectie BOR, t.a.v. Marianne de Snoo, Antwoordnummer 140, 3130 VB Vlaardingen. Of stuur uw ontwerp digitaal naar hof-oranjepark@vlaardingen.nl (het bestand mag niet groter zijn dan
2MB). Bekijk ook de spelregels voor de ansichtkaartenwedstrijd .

Vrijkaartjes voor de fluisterboot
Wethouder Anny Attema van Wijkbeheer, landschapsarchitect Michael van Gessel en projectleider Harm van der Valk kiezen maximaal drie winnende inzendingen. Zij kijken daarbij onder meer naar de creatieve uitvoering van de ansichtkaart en naar originaliteit en toepasselijkheid van het achterliggende idee. De winnaars krijgen vier kaartjes voor de Vlaardingse fluisterboot én een gevulde picknickmand om mee naar t Hof te gaan.

Herstel t Hof en Oranjepark
Herstellen van t Hof en Oranjepark is hard nodig. t Hof dateert uit de 17e-eeuw. Het landgoed werd in 1870 als openbaar park geopend en in 1938 met het Oranjepark uitgebreid. Door ontwatering en inklinking van het veen in de ondergrond is de bodem zodanig gedaald dat wateroverlast ontstaat.

Meer informatie over het herstelproject is te vinden op www.vlaardingen.nl/hof-oranjepark.