Gemeente Lochem


Bushaltes beter bereikbaar

De bushaltes in de gemeente Lochem zijn beter bereikbaar gemaakt. De meeste haltes zijn voorzien van een nieuwe abri om comfortabel te kunnen wachten. De fietsparkeervoorzieningen zijn vernieuwd en bij iedere halte is een bankje geplaatst. De gemeente heeft dit in samenwerking met de Provincie Gelderland gedaan.

Het is belangrijk dat de fietsen in de stalling worden geplaatst zodat de voorzieningen voor mindervalide mensen goed bereikbaar blijven. Voor hen is het nu namelijk ook mogelijk gemaakt om eenvoudig van het openbaar vervoer gebruik te maken. Om de toegankelijkheid van de bus te verbeteren is er een nieuwe trottoirband aangebracht die hoger is dan de traditionele trottoirband. In combinatie met de lagevloerbussen van vervoerder Syntus, wordt het door deze lage instap mogelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die moeilijk te been zijn om gemakkelijker gebruik te maken van het openbaar vervoer. Door het aanbrengen van de blindengeleideroute tot aan de instap van de bus kunnen ook visueel gehandicapten eenvoudiger met de bus reizen.

Meer met bus bespaart energie
Door deze maatregelen wil de gemeente ervoor zorgen dat het voor meer mensen mogelijk wordt om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zo dragen we samen een steentje bij aan een beter milieu. In de bushokjes ziet u de komende tijd posters waarop een tip staat voor het besparen van energie. Op deze website bij Duurzaam Lochem (onder Leven en Wonen-Duurzaamheid), vindt u nog meer concrete energiebesparende tips.