Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie houdt tweede verdachte aan in zaak Alex Wiegmink
Publicatiedatum: 14-1-2009 9:31:54

ARNHEM - Woensdagochtend 14 januari heeft de politie Gelderland-Midden een tweede verdachte aangehouden in het grootschalige onderzoek naar de dood van Alex Wiegmink.

Het betreft een 45-jarige Arnhemmer. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood op Alex Wiegmink. Zijn betrokkenheid bij de zaak wordt onderzocht.

Op grond van nieuwe aanwijzingen werd begin oktober het onderzoek naar de dood van Alex Wiegmink geĂŻntensiveerd. Alex Wiegmink werd op 20 januari 2003 op de Posbank bij Rheden om het leven gebracht en later in zijn verbrande auto nabij Erp (Noord-Brabant) teruggevonden. 17 oktober werd een (inmiddels) 48-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Wiegmink. Deze verdachte zit in voorlopige hechtenis.

Het Team Grootschalige Opsporing zet het onderzoek voort en bestaat thans uit circa 35 personen.

Vanzelfsprekend blijft de politie open staan voor meer informatie die tot de oplossing van dit ernstige misdrijf kan leiden. Het rechercheteam dat werkt onder de naam `Kemphaan' is bereikbaar via 0900-8844 of anoniem via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhem Veluwezoom

---

Rechercheteam brand Schrassertstraat zoekt vrouw
Publicatiedatum: 14-1-2009 9:36:33

ARNHEM - Het rechercheteam dat belast is met het onderzoek naar de dodelijke brand in de Schrassertstraat in Arnhem is op zoek naar een specifieke getuige. Het betreft een vrouw die in de nacht van 29 december (van zondag op maandag) tussen 03.00 uur en 05.30 uur haar hondje uitliet in de Jansbinnensingel in Arnhem. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat zij ter hoogte van woonwinkel Botticelli is aangesproken door een man die haar daar om een vuurtje vroeg. Deze man wordt verdacht van brandstichting eerder die nacht in de Schrassertstraat. De vrouw kan het team wellicht helpen aan belangrijke informatie.

Het team hield 30 december een 21-jarige man uit Ede aan op verdenking van brandstichting. Deze man is in bewaring gesteld. Het technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand is afgerond. De politie gaat uit van brandstichting. Het tactisch onderzoek loopt nog.

Ook andere personen die informatie hebben over deze zaak en nog geen contact hebben gehad met de politie worden verzocht dit alsnog te doen. Het team is bereikbaar via 0900-8844 of anoniem via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---