Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Ontdek de WMO!

Interactieve theatervoorstelling voor senioren over de WMO

Meedoen, persoonsgebonden budget, vraagwijzer, mantelzorg, hulpmiddelen ... Bij veel senioren roept de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) alleen maar vragen op. Wat heb je nodig, waar heb je recht op en bij wie kun je terecht?

Om u te helpen antwoorden te vinden op uw vragen hebben Pluspunt en VGR/MEE een interactieve theatervoorstelling laten maken die in iedere deelgemeente te zien zal zijn. Met op maat gemaakt ontdekkingstheater krijgt u inzicht in uw wensen en in de mogelijkheden op het gebied van voorzieningen voor gehandicapten en senioren.

Op dinsdag 27 januari vindt de theatervoorstelling over de WMO plaats in deelgemeente Hoogvliet, in LCC De Zevensprong, Mosoelstraat 20. Het begint om 14.00 uur en de entree is gratis. U kunt zich aanmelden bij Vraagwijzer, tel. 010 - 472 66 66 (via de Stadswinkel).

Ontdekkingstheater
Het ontdekkingstheater werkt als volgt: de theatermakers hebben diverse scènes voorbereid waaruit u als publiek steeds eentje mag kiezen. De acteurs spelen de scène en laten vervolgens een tegenscène zien om het gesprek op gang te brengen.

Met de voorstelling willen Pluspunt en VGR/MEE bereiken dat het publiek actief gaat meedenken over de vraag wat organisaties en individuele burgers van elkaar moeten weten en wat ze nodig hebben. Er zijn bijvoorbeeld veel regelingen en mogelijkheden, maar als je als burger de regeling niet kent, kun je er ook niet om vragen. En omgekeerd weet een organisatie niet wat een individuele burger nodig heeft als de juiste vraag niet gesteld wordt.

Senioren, mantelzorgers en mensen met een beperking in deelgemeente Hoogvliet die meer willen weten over wat de WMO voor hen betekent, zijn op 27 januari om 14.00 uur van harte welkom in LCC De Zevensprong.