Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 14-01-2009

Verkeersongeval

SOEST Op de kruising van de Vrijheidsweg en de Industrieweg heeft rond 13.55 uur een ongeval plaatsgevonden. Een 45-jarige automobilist uit Soest reed tegen een 54-jarige plaatsgenote op de fiets aan, waarbij de fietster verschillende lichte kneuzingen opliep. Zij is ter plaatse door een ambulance onderzocht, en mocht daarna naar huis.

Snelheidscontrole

SOEST Op de Veenbesstraat heeft de politie dinsdagochtend tussen 09.30 en 10.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 237 gepasseerde autos reden er maarliefst 70 te hard. Op deze weg mag 30 km/u gereden worden, maar de auto met de meeste haast passeerde met 57 km/u.

Bromfietser dubbel fout

BAARN De politie heeft dinsdagmiddag een bromfietser staande gehouden, omdat hij geen helm droeg. Omstreeks 11.30 plukte de politie hem van de weg. Toen zij in contact kwamen met de 44-jarige man, roken zij een sterke alcohollucht, waarna hij een blaastest moest ondergaan. Deze pakte voor de man negatief uit, en werd hij aangehouden. Op het bureau blies de man 255 ug/l, wat hem op een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur kwam te staan.