Politie Hollands Midden

Persberichten 14/01 ochtend

Regio, 14-01-2009

Hillegom Snelkraak bij benzinestation Woensdag 14 januari rond 02.30 uur werd een snelkraak gepleegd op een Shell benzinestation aan de Leidsestraat. Uit informatie die de politie heeft reden de daders in een witte auto die na de kraak wegreed in de richting van Lisse. Nabij de kruising met de Provincialeweg N207 reden ze daar voor een daar rijdende auto langs. In verband met het onderzoek vraagt de politie aan de inzittenden van die auto om contact op te nemen met de politie in Hillegom. Dit kan via 0900-8844. De politie weet op dit moment nog niet of er bij de snelkraak buit is gemaakt. Vandaag is daar nader onderzoek naar.

Leiden Politie ontdekt gestolen fiets Een in 2007 in Katwijk gestolen fiets is dinsdag 13 januari door de politie teruggevonden. Agenten zagen rond 14.20 uur op de Breestraat een 14 jarige jongen uit Zoeterwoude op een fiets rijden waaraan ze dingen zagen die het vermoeden bij ze deed rijzen dat de fiets wel eens gestolen kon zijn. Bij een nadere controle bleek dat inderdaad het geval te zijn. Na de aangifte door de eigenaar was de fiets opgenomen in het opsporingsregister. Dat stelde de politie in staat om de fiets terug te vinden. Volgens de verklaringen was de fiets op Marktplaats.nl gekocht. De fiets is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op voor heling.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Leiden Politie neemt rijbewijzen in De politie heeft in de nacht van dinsdag 13 naar woensdag 14 januari van twee bestuurders het rijbewijs ingenomen omdat de mannen te veel hadden gedronken. Naast het innemen van het rijbewijs wordt proces-verbaal tegen ze opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Rond 01.20 uur controleerden agenten op de Nieuwe Rijn een 63 jarige automobilist uit IJsselstein. De eerste ademtest op straat rechtvaardigde zijn aanhouding en een ademanalyse die aan het politiebureau werd gehouden. De uitslag was 740 ug/l. De alchollimiet in het verkeer ligt bij 220 ug/l. De grond voor invordering bij 575 ug/l. Het was voor de man niet de eerste keer dat hij voor dit feit met justitie in aanraking kwam. In 2005 werd hij betrapt met 560 ug/l.

Rond 02.05 uur controleerden agenten op de Kaasmarkt een 48 jarige automobilist uit Leiden. Na de op straat uitgevoerde ademtest volgde aan het bureau zijn ademanalyse met als uitslag 705 ug/l.

Zevenhoven Bekeuringen voor te hard rijden Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 13 januari een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N231. Met een radarwagen werd tussen 16.00 en 21.40 uur gemeten op de weg waar 80 km/h. de maximumsnelheid is. Van de 2.259 voertuigen die passeerden reden er 156 te hard. Uitschieters waren 122, 132, 148 en 154 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten. In het belang van de verkeersveiligheid blijft de politie dit soort controles houden.

Gouda Aanhouding voor diefstal uit auto De politie heeft dinsdag 13 januari een 30 jarige man uit Gouda aangehouden voor diefstal uit een bestelauto die stond op de Industriestraat. Er werd een navigatiesysteem en een gsm gestolen. De eigenaar, een man uit Eindhoven was er rond 14.00 uur getuige van dat het gebeurde en dat de dader vervolgens snel in een auto stapte en wegreed. Hij noteerde het kenteken en belde dat door aan 112. De politie wist zo achter de identiteit van de dader te komen, maar kon hij nog niet worden aangehouden omdat hij onvindbaar was. s Avonds meldde hij zich met de gestolen spullen aan het politiebureau. Hij is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.