Gemeente Laren


Koninklijke Onderscheiding voor N. van Munster

Op woensdag 17 december, is de heer van Munster uit Laren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer van Munster krijgt de onderscheiding voor zijn grote nationale en internationale verdienste als cameraman.

De heer van Munster is al sinds de jaren vijftig actief als cameraman. Hij geniet niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland grote bekendheid. Hij wordt internationaal gezien als een van de beste cameramensen voor speelfilms en documentaires. Met zijn camerawerk sleepte hij vele nationale en internationale prijzen in de wacht.

Tijdens zijn carriere werkt de heer van Munster onder andere samen met regisseur Bert Haanstra. Dat leverde klassiekers op als `De stem van het water' (1966). Verder deed hij bijvoorbeeld de candid-camera opnamen voor `Alleman', dat vorig jaar werd verkozen tot de beste naoorlogse Nederlandse documentaire. Voor deze productie ontving hij eerder al een Gouden Beer. De samenwerking met Haanstra leverde ook een Oscarnominatie op voor `Bij de beesten af' uit 1972.