Gemeente Laren


Renovatie speeltoestellen van start

De firma van Vliet is gestart met de renovatie van de speelplaatsen in de gemeente Laren. Binnen het project renovatie speelplaatsen Laren worden alle gemeentelijke speelplaatsen binnen de gemeente gerenoveerd. De eerste zes speelplaatsen worden in 2008 gerenoveerd. De overige speelplaatsen begin 2009. De bewoners en de kinderen hebben hun keuze kunnen maken voor een van de twee voorstellen die de gemeente de bewoners heeft voorgelegd. De keuze voor de inrichting van de bewoners rond de verschillende speelplaatsen is als volgt:

Speelplaats De Kamp

De speelplaats wordt ingericht met een combinatietoestel uitgevoerd in FSC hardhout. De spelaanleiding op het toestel zijn klimmen, glijden, ontmoeten en trainen.

Speelplaats Jean Landréhof

Op de speelplaats achter de woningen wordt de evenwichtsbalk vervangen door drie toestellen. Een glijbaan en een wip-wap uitgevoerd in FSC hardhout op een veiligheidsondergrond van kunstgras in de kleuren groen en rood. Er wordt ook een evenwichtsbalk teruggeplaatst op een kleine grondwal welke in het gazon aangebracht wordt.

Speelplaats Carry van Bruggenhof

De bestaande toestellen worden vervangen door metalen toestellen. Zoals een dubbele schommel, twee veerelementen met kunststof buikjes, een duikeltrio en een klimtoestel met een klimnet, ladder en een enterrek. De veiligheidsondergrond wordt voorzien van kunstgras en kan in diverse kleuren worden uitgevoerd. Onder de schommel kan het kunstgras in de kleuren groen, geel en rood. Onder het duikelrek in de kleuren groen en geel. Onder het kimtoestel kunnen de kleuren rood, groen en blauw.

Speelplaats Omloop

De speelplaats wordt ingericht met het thema verkeer. In de brandweerwagen is ruimte voor dappere `brandweermannen en -vrouwen'. Daarnaast komen er twee veerelementen in de vorm van een buggy en een ziekenwagen. De spelaanleidingen op deze speelplaats zijn ontmoeten, wiebelen en doen alsof.

Speelplaats Gooiergracht

De speelplaats wordt ingericht met een combinatietoestel uitgevoerd in FSC hardhout. De spelaanleiding op het toestel zijn klimmen en glijden. Daarnaast wordt er een duikeltrio geplaatst en een wip, beide uitgevoerd in FSC hardhout. Onder de toestellen wordt een veiligheidsondergrond aangebracht van kunstgras in de kleuren groen en rood.

Speelplaats Heideveldweg

De speelplaats wordt ingericht met een klimtoestel en een glijbaan uitgevoerd in metaal. Het klimtoestel bevat onder andere een klimnet en een ladder. Onder de toestellen wordt een veiligheidsondergrond aangebracht van kunstgras in de kleur groen.

De gemeente vraagt uw begrip

Bij het uitvoeren van de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de voetgangers, fietsers en het overige verkeer in de straat. Het is onvermijdelijk dat u hinder ondervindt van de werkzaamheden. Wij vragen hiervoor uw begrip. Als u in het bezit bent van een auto, wilt u deze dan zo parkeren dat u de werkzaamheden niet hindert.