Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 14-01-2009

Schennispleger

MIJDRECHT Een man werd op dinsdag 13 januari aangehouden voor openbare schennis van de eerbaarheid.

Rond 14.30 uur liep een vrouw in het trappenhuis van de parkeergarage bij het winkelcentrum aan de Dorpsstraat. Daar zag zij dat een man zich aan het bevredigen was. Zij schrok daar erg van, liep door en waarschuwde een winkelier. De 52-jarige winkelier ging direct poolshoogte nemen. Hij zag hetzelfde schouwspel als de vrouw en riep iets naar de man. De verdachte deed zijn gereedschap in zijn broek en rende weg. De winkelier belde de politie op 0900-8844, vertelde zijn verhaal en gaf aan dat de verdachte was verdwenen. Hij kreeg van de meldkamer het verzoek 112 te bellen, als hij de verdachte weer zou zien.

Kort daarna zag de winkelier de verdachte in zijn winkel. De verdachte gedroeg zich verbaal vervelend tegen enkele klanten en vervolgens ook tegen het personeel. Daarop belde de winkelier 112. Door de politiemeldkamer werd direct een politie-eenheid ter plaatse gestuurd en werd een Burgernetactie opgestart.

Agenten die bij het winkelcentrum aankwamen, zagen de verdachte op de Dorpsstraat bij het winkelcentrum weglopen. Zij hielden de verdachte, een 36-jarige man uit Mijdrecht , aan. Hij bleek rondom dronken te zijn. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en tegen hem is proces-verbaal voor openbare schennis opgemaakt.

Snelkraken

VREELAND/BREUKELEN In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 januari werden twee snelkraken gepleegd. Daarbij werden sigaretten buitgemaakt.

Rond 03.00 uur werd door enkele mannen ingebroken bij een benzinestation aan de Singel in Vreeland. Daarbij werd een partij sigaretten gestolen. De verdachten gingen er in een auto vandoor in de richting van de Provinciale weg N201 richting Loenen aan de Vecht. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse, maar de auto en de verdachten werden niet meer in de omgeving aangetroffen.

Rond 03.55 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een winkel aan de Hazeslinger in Breukelen. Binnen enkele minuten waren de eerste agenten ter plaatse, maar de verdachten bleken al met een auto te zijn gevlucht. Ook bij deze snelkraak bleek een partij sigaretten te zijn buitgemaakt.

Aan getuigen van de snelkraken (Singel in Vreeland, Hazeslinger in Breukelen) en mensen die daar in de omgeving iets verdachts hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 januari van 00.00 uur tot 00.45 uur een alcoholcontrole op de Straatweg gehouden. Zestig automobilisten moesten een blaastest afleggen, geen van hen had te veel gedronken.