Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


14 jan 2009

Conclusies Rapportage arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie Kenwerk 2008-2009


- Veel mensen met horecadiploma werkzaam in andere sector
- Steeds meer vraag naar allround bakkers

- Arbeidsmarktvooruitzichten reisopleidingen matig
- Veel vraag naar zweminstructeurs

- Vervolgopleiding populair bij mbo-leerlingen facilitaire dienstverlening

Dit zijn enkele conclusies uit de recent gepubliceerde Rapportage arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie Kenwerk 2008-2009.

Rapportage arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie Kenwerk 2008-2009 Meer informatie over arbeidsmarkt en onderwijs valt te lezen in de Rapportage arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie Kenwerk 2008-2009. Met de rapportage voorziet Kenwerk bedrijfsleven en onderwijs jaarlijks van kwantitatieve informatie over beroepsopleidingen, leren in de praktijk en aansluiting op de arbeidsmarkt voor de sectoren horeca, bakkerij, reizen, recreatie en facilitaire dienstverlening. Het rapport geeft per kwalificatie informatie over het aantal leerlingen en gediplomeerden. Daarnaast bevat het op kwalificatieniveau prognoses over leerplaatsen en de arbeidsmarkt tot 2012.

Op basis van de rapportage kunnen scholen bepalen naar welke beroepsopleidingen de meeste vraag is, nu en in de toekomst. Beleidsmakers en sociale partners kunnen de informatie gebruiken bij het ontwikkelen en implementeren van arbeidsmarktbeleid. Voor het bedrijfsleven is het een hulpmiddel voor het aanscherpen van het personeelsbeleid.

Beknopte weergave van prognoses
Een beknopte weergave van de prognoses voor leerplaatsen en arbeidsmarkt, uitgesplitst naar mbo kwalificatie en CWI-district wordt weergegeven in de Barometer arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie Kenwerk 2008-2009.

De rapportage en de barometer kunt u downloaden op www.kenwerk.nl.