Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 14-01-2009

Heel veel sigaretten

VIANEN Twee mannen probeerden op dinsdag 13 januari een partij sigaretten te stelen. Eén van hen werd aangehouden, de ander wist te ontkomen.

Een medewerker van een winkel aan de Edisonweg zag aan het begin van de middag dat twee mannen de winkel binnenkwamen. Het tweetal pakte een nieuwe koffer uit een stelling en haalde daar de prijs en het informatiekaartje af. Zij liepen vervolgens naar de rookwaren en laadden de koffer vol met bijna zestig sloffen sigaretten. Twee personeelsleden liepen naar het tweetal toe. Zij hadden kennelijk door dat zij waren betrapt, lieten de koffer achter en liepen weg.

De twee personeelsleden liepen achter de verdachten aan en spraken één van hen aan. Die verdachte reageerde meteen verbaal agressief en verzette zich hevig toen hij door de personeelsleden werd aangehouden. De andere verdachte wist te ontkomen.

Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse. De verdachte, een 45-jarige Roemeen, verzette zich ook tegen de agenten en werd met gepast geweld onder controle gebracht en geboeid. Hij werd naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek naar hem en de ontkomen verdachte wordt voortgezet.

Tegen vangrail

NIEUWEGEIN/UTRECHT Een automobilist verloor op dinsdag 13 januari de macht over het stuur en botste op een vangrail.

Rond 21.00 uur reed een 21-jarige automobilist uit Utrecht over de Europalaan in Utrecht, komende uit de richting van het Europaplein en gaande in de richting van Nieuwegein. Door nog onbekende oorzaak verloor hij op de Taludweg in Nieuwegein de macht over het stuur, kwam met zijn linkervoorwiel in de berm, tolde om zijn as en kwam op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar botste hij tegen de vangrail.

De Utrechter had last van zijn schouder en arm en werd voor onderzoek naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Insluipers

HOUTEN Twee jongens werden op dinsdagavond 13 januari aangehouden op verdenking van insluiping.

Rond 20.10 uur ontdekte een medewerker van een bedrijf aan De Molen dat zijn laptop die avond uit zijn kantoor was gestolen. Op beelden van een beveiligingscamera was te zien dat drie jongens het pand waren binnengeslopen en daar goederen hadden gestolen.

Bij een onderzoek in de omgeving troffen agenten op het Onderdoor twee jongens aan. Zij hadden onder andere twee laptops bij zich en voldeden aan het signalement van de verdachten. Het tweetal, jongens van 17 en 18 jaar en afkomstig uit Utrecht, werd daarop aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN/HOUTEN De politie heeft op dinsdag 13 januari op meerdere plaatsen in Nieuwegein en op de Rondweg in Houten een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van 07.00 uur tot 14.30 uur plaats. Daarbij werden in totaal 121 bekeuringen uitgeschreven. Er werden onder andere 90 fietsers bekeurd op de Vreeswijksestraatweg en de Houtenseweg in Nieuwegein omdat hun verlichting niet in orde was, op de Jutpasestraatweg en de Graaf Florisweg in Nieuwegein en de Rondweg in Houten werden achttien automobilisten bekeurd omdat zij te hard reden en op de Sluyterlaan in Nieuwegein werden vijf automobilisten bekeurd voor niet handenvrij bellen en zes voor het niet dragen van de autogordel.