Politie Groningen

Woensdag 14 januari 2009

Provincie Groningen, 14-01-2009

Groningen: politie houdt verlichtingscontrole

De politie heeft dinsdagavond op de Ulgersmaweg in Groningen een verlichtingscontrole gehouden. Politieagenten constateerden dat elf fietsers geen of geen juiste verlichting voerden. Alle overtreders kregen een bekeuring uitgereikt.

Groningen: snorfietser gewond bij aanrijding

Een 22-jarige man uit Groningen is dinsdagochtend op de kruising Diamantlaan met de Arduinlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. De bestuurder van een bestelbus, een 46-jarige man uit Noordbroek, wilde op de kruising linksaf slaan. De Stadjer wilde op dat moment met zijn snorfiets de bestelbus aan de linkerkant in plaats van de rechterkant passeren. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide bestuurders. De snorfietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Bij nader onderzoek werd bovendien vastgesteld dat de snorfietser op het (brom)fietspas had moeten rijden en niet op de weg. De politie heeft een rapportage van het verkeersongeval gemaakt.

Provincie Groningen: politie controleert zwaar vervoer

De politie heeft maandag en dinsdag op meerdere locaties in de provincie Groningen diverse vrachtautos gecontroleerd.

Maandagmiddag vervoerden twee vrachtautochauffeurs grote onderdelen voor een windmolen over de N362 bij Scheemda. Voor een dergelijk transport zijn vier begeleiders voor dit uitzonderlijke vervoer vereist. Politieagenten zagen dat er maar één begeleider aanwezig was. Beide vrachtwagenbestuurders kregen een bekeuring. Nadat drie andere begeleiders zich hadden gemeld kon de stoet verder.

Een andere vrachtautobestuurder vervoerde maandagmiddag op de N362 bij Farmsum een lading stro. De vrachtauto bleek niet te zijn afgedekt. Hierdoor belandde het stro op de rijbaan en stak de lading bovendien uit. De bestuurder kreeg voor beide feiten een bekeuring.

Dinsdagmorgen reed een vrachtautobestuurder met een tarwe over de Hooilandseweg in Roodeschool. De lading van de vrachtauto bleek na weging ruim 13 procent te zwaar. Ook deze bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Veendam: Wildervanker aangehouden voor fietsdiefstal

De politie heeft dinsdagavond een 43-jarige man uit Wildervank in zijn woonplaats aangehouden voor fietsdiefstal. De eigenaresse van de fiets, een 17-jarig meisje uit Annerveenschekanaal, wilde samen met haar moeder de afgesloten fiets bij het busstation aan de Sorghvlietlaan in Veendam ophalen. Zij zagen, gekomen bij het busstation, dat haar fiets in de kofferbak van een auto lag en dat de bestuurder net wegreed. Hierop waarschuwden moeder en dochter de politie. Politieagenten konden op grond van het doorgegeven kenteken de verdachte opsporen. Zij troffen de betreffende auto en de gestolen fiets bij de woning van de Wildervanker aan. De 43-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De damesfiets werd in beslag genomen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De fiets zal worden teruggegeven aan het meisje. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: inbraak in woning

In een woning aan de Ceressingel in Musselkanaal is dinsdagavond ingebroken. Een deur werd door de dader(s) opengebroken, waarna sieraden en sigaretten werden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mensen die de afgelopen periode in die omgeving mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord zich te melden. Dat kan op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).