VVD


14-1-2009

VVD bezorgd over wantrouwen van jeugdhulpverleners in beleid Rouvoet

De VVD is bezorgd over het gebrek aan vertrouwen van jeugdhulpverleners in het beleid van Minister Rouvoet.

In een uitzending van Netwerk van 7 januari j.l., geeft maarliefst 90% van de ondervraagde jeugdhulpverleners aan geen vertrouwen te hebben in het beleid van de minister. Woordvoerder Ineke Dezentjé Hamming: "Ik ben benieuwd wat de minister hier van vindt en hoe hij het vertrouwen van zijn eigen sector denkt te gaan herwinnen." In de uitzending worden het oplossen van de wachtlijsten en de ervaren (administratieve) werkdruk als grootste problemen in de jeugdhulpverlening genoemd. "Ik vind het dan ook ongelooflijk dat deze grote problemen nog steeds geen prioriteit zijn voor minister Rouvoet. Dit is waar hij zich op zou moeten focussen, in plaats van op gezinsnota's en uitgebreide vragenlijsten die alleen maar administratieve druk toevoegen", aldus Dezentjé.

Een overgrote meerderheid van de jeugdhulpverleners meent inmiddels zelfs dat het onmogelijk is de wachtlijsten eind dit jaar opgelost te hebben, terwijl de minister nog aangeeft dat dat zijn inzet is.

Ineke Dezentjé: "Helaas is het moeilijk de minister op zijn beloftes aan te spreken. Hij heeft immers geweigerd door middel van een mid term review terug tekijken op de achterliggende regeerperiode en de evaluatie van het ministerie van Jeugd en Gezin daarin.

In elk geval is voor de VVD het bestaansrecht van een speciaal ministerie van Jeugd en Gezin tot nu toe geenszins bewezen? De VVD sluit zich daarbij aan bij de kritiek van de Algemene Rekenkamer.