Gemeente Den Haag

Wethouder Van Alphen verricht aftrap eerste feest Taxibus

In een overvol Diligentia, tot de nok gevuld met houders van een pas voor de Taxibus, verrichtte wethouder Bert van Alphen 12 januari de aftrap voor een reeks van vier Taxibus-feesten de komende weken. Het feest vond plaats in Theater Diligentia.

Imca Marina treedt op voor een zaal vol taxibus gebruikers Voor een publiek van circa 400 gebruikers van de Taxibus traden Tante Lien (Wieteke van Dort) en Imca Marina op.
Voor de komende feesten op 19 januari, 2 en 16 februari bestaat eveneens enorme belangstelling.

Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat de gemeente de feesten organiseert.
In 2008 deed zij dit om de verbeterde dienstverlening van de Taxibus te vieren. Dit was zo'n succes dat besloten werd de feesten dit jaar weer te organiseren.

Wethouder Van Alphen meldde in zijn toespraak dat een taxibus bestellen via internet vanaf 12 januari mogelijk is. Wethouder Van Alphen meldde in zijn openingsspeech dat de dienstverlening van de Taxibus in 2008 verder is verbeterd. 'Het aantal ritten is verdubbeld van 700 dagelijks naar zo'n 1.400 per dag. Ook rijden de bussen steeds beter op tijd. Het aantal klachten over de dienstverlening is verder verminderd. Over 0.2 procent van de ritten is in 2008 een klacht geweest.'

Rit bestellen via internet
Van Alphen had nog een nieuwtje voor gebruikers van de Taxibus: 'Met ingang van 12 januari, is het mogelijk via internet, www.denhaagopmaat.nl een rit aan te vragen.'

Den Haag telt zo'n 9.000 gebruikers van deze voorziening voor mensen die vanwege een lichamelijke beperking niet met het openvaar vervoer kunnen reizen.

foto's: fotobureau Hendriksen-Valk