FloraHolland


Nieuwe ontwikkelingen verwacht rondom FloraHolland e-Trade in 2009

FLORAHOLLAND (12 januari 2009) - Na de start van FloraHolland e-Trade in 2008, zijn voor 2009 opnieuw veel ontwikkelingen te verwachten. In de evaluatiegroep met de deelnemende kopers is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van FloraHolland e-Trade gesproken over de prioritering van de diverse ontwikkelingen. Ook vestigingsmanager Gijs Kok van FloraHolland Naaldwijk gaf in zijn nieuwjaarswoord aan dat de `ontdekkingsreis FloraHolland e-Trade' onverminderd wordt voortgezet. Hij prees FloraHolland e-Trade en de deelnemende partijen voor het behalen van een omzet van meer dan EUR 3 miljoen afgelopen jaar.

Het afgelopen jaar zijn er twee koppelingen gerealiseerd met exporteurs Van Duijvenvoorde en Ed de Groot Export & Import bv. In goede samenwerking met deze exporteurs en met hun softwareleverancier Florisoft, is er een koppeling gelegd tussen hun bestaande (webshop)software en FloraHolland e-Trade. Florisoft is de eerste softwareleverancier die dit technisch heeft weten te realiseren. Met Van Duijvenvoorde en Ed de Groot wordt nu verder doorontwikkeld op het gebied van maatwerk-aanpassingen en afstemming van het assortiment. Door koppeling wordt bij de koop door een eindklant in de webshop ook daadwerkelijk de partij besteld bij de kweker. Voor de exporteur is het grote voordeel een breed assortiment zonder voorraadrisico en de zekerheid van het hebben van de partij tegen de gegeven prijs.

Een andere belangrijke ontwikkeling voor het komende jaar ligt bij de zogenaamde bufferverkoop. Door kwekers volle karren te laten versturen naar de veiling en daar ter plekke fijnmazig en Just-In-Time te kunnen verdelen naar de exporteurs, kan er kostenefficiƫnt meerwaarde geboden worden aan kweker en exporteur. Deze visie wordt verder dit jaar ingevuld.

Deelnemen aan FloraHolland e-Trade?
Snijbloemenkwekers en kopers die interesse hebben in deelname aan FloraHolland e-Trade, kunnen zich melden bij hun accountmanager/relatiemanager of bij het productteam van FloraHolland Connect Snijbloemen. Opschaling in deelnemers is mogelijk, maar zal gedoseerd gebeuren, zodat elke nieuwe deelnemer goede begeleiding krijgt bij de opstart.
Kijk voor meer informatie op www.florahollandetrade.com.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Wouter den Dulk (Ed de Groot), Vivien Kribbe (FloraHolland Connect), Vincent den Breejen (FloraHolland Connect) en Marcel Verkade (Ed de Groot) proosten op het nieuwe jaar.