Gemeente Leeuwarden

Informatieavond Drachtsterweg op 14 januari

Bron: Gemeente Leeuwarden (14-01-2009)

De gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân organiseren woensdag 14 januari 2009 een informatieavond over de Drachtsterweg e.o.

Het project "Drachtsterweg e.o." voorziet in een oplossing voor de lange termijn op deze belangrijke invalsweg. De Drachtsterweg is onvoldoende voorbereid op de te verwachten grote verkeerstoename. De gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân hebben onderzoek gedaan naar toekomstbestendige oplossingen voor de Drachtsterweg. Uitgangspunten zijn geen files, een hoogwaardige fietsverbinding, onbelemmerde scheepvaart en een mooie stadsentree. De vastgestelde voorkeursoplossing waarmee dit wordt bereikt is:
1. Drachtsterplein: een compact kruispunt met verkeerslichten, half verhoogd uitgevoerd, met vier halfverdiepte fietstunnels en met twee vrije rechtsafbanen; Eén `stad in' naar de Hemrik en één `stad uit' vanuit het MCL.

2. Kanaalkruising: een aquaduct voorzien van 2x2 rijstroken en een ruim fiets- en voetpad aan de westzijde. Het aquaduct wordt naast de bestaande brug gebouwd.

3. Kruising "Goutum/Zuiderburen/Hempens-Teerns": een verdiept gelegen ongelijkvloerse aansluiting die verdiept wordt doorgezet richting aquaduct, inclusief fietsroute Zuiderburen noord - Goutum-noord en fiets- en sloepenroute Wiarda.

De voorkeursoplossing ligt van 24 december 2008 t/m 3 februari 2009, ter inzage bij de gemeente Leeuwarden (Oldehoofsterkerkhof 2) en de provincie Fryslân (Snekertrekweg 1).

Op 14 januari is tussen 19.30 en 22.00 uur een inspraak- en informatiebijeenkomst in dorpshuis "Ien en Mien", Buorren 13 in Goutum. Tijdens deze bijeenkomst kan informatie worden verkregen en vragen worden gesteld over de voorkeursoplossing voor het project "Drachtsterweg e.o.". Ook kan ter plekke een inspraakreactie worden ingediend.