Politie IJsselland

Politie Hardenberg houdt zes verdachten aan na mishandeling op nieuwjaarsdag

Hardenberg, 14-01-2009

Op 1 januari vroeg in de ochtend kreeg de politie een melding dat aan de Jan Weitkamplaan een 19-jarige man uit de gemeente Hardenberg was mishandeld. Ter hoogte van de kruising met de Kellerlaan was de man, terwijl hij met een aantal vrienden aan het fietsen was, door een aantal jongens aangesproken die vroegen om een lift naar een horecagelegenheid. Toen de fietsers aangaven niemand mee te willen nemen, werd hen het fietsen onmogelijk gemaakt door het groepje. Er ontstond een opstootje met wat duw- en trekwerk. De 19-jarige Hardenberger werd door één of meer personen uit het groepje personen van zijn fiets getrokken en ernstig mishandeld. Hij werd meerdere malen geschopt en geslagen en wist zich uiteindelijk in veiligheid te stellen.

Het team van de politie Hardenberg heeft een onderzoek ingesteld in deze zaak. In totaal zes verdachten uit de gemeente Hardenberg in de leeftijd van 15 tot 17 jaar werden aangehouden. Een 17-jarige man uit Hardenberg was de hoofdverdachte. Hij had de 19-jarige Hardenberger vele malen geschopt en hem van de fiets getrapt. Een 16-jarige Hardenberger had de 19-jarige man ook geduwd en getrapt. De overige vier hadden niet echt meegedaan aan de mishandeling maar hebben ook niets gedaan om de mishandeling te stoppen. Beide jongemannen zijn ondertussen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De overige vier verdachten zullen te zijner tijd voor een zogenaamde TOM-zitting* worden opgeroepen.

Eerder bericht:

Aangifte mishandeling

Hardenberg Een 19-jarige man uit Hardenberg deed donderdagmorgen 1 januari aangifte van mishandeling. Hij had letsel opgelopen aan zijn handen, heup en knieën en zou diverse keren geschopt zijn. Degene die hem mishandeld had maakte deel uit van een groepje van 6 à 7 personen. Naar de aangifte wordt nader onderzoek gedaan.

*)Wat is een TOM-zitting? De naam TOM-zitting staat voor Taakstraf Openbaar Ministerie. De officier van justitie komt dan naar het politiebureau en houdt daar dan zitting. De opgeroepen personen krijgen dan eerst een gesprek met de officier van justitie. Deze stelt dan voor om als straf voor het gepleegde feit een boete of andere straf dan wel beiden op te leggen. Wil de betrokkene hier niet aan meewerken dan wordt de zaak voorgelegd aan de rechter. Gaat de betrokken persoon op het voorstel in, dan krijgt hij een straf of boete.